Start har ikke vunnet en seriekamp utenbys siden Kristoffer Ajer scoret begge målene i 0-2-seieren mot FK Haugesund 30. august i fjor. Status på de siste 19 bortekampene er 0-7-12 og 18-40 i målforskjell.

Sju kamper uten seier

Bodø/Glimt debuterte på nivå 1 med seriesølv i 1977 og helt fram til tusenårsskiftet var nordlendingene ofte gjestfrie når Start kom på besøk. I de fleste tilfellene satte sørlendingene seg fornøyd på flyet etter å ha erobret minst et poeng.

Trond Fredrik Ludvigsen (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Start som endte 1-1 på Aspmyra stadion i 2009. Foto: Anders Vanderloock, NTB scanpix

I 2000 tok Start sin hittil siste seier i Bodø. Andreas Ottosson (2) og Ousman Nyan (2) scoret målene i en høydramatisk 3-4-kamp hvor fem av målene kom i løpet av 18 minutter i andre omgang.Siden har det blitt seks seriekamper uten seier (0-2-4) og 4-16 i målforskjell. Samlet står Start med 4-5-6 på Aspmyra og 23-28 i negativ målforskjell.

Sørloth x 4

Mjelde og co hadde grunn til optimisme i fjorårets oppgjør da Kristoffer Ajer allerede etter 10 minutters spill bidro til at Lars Jørgen Salvesen kunne sette inn ballen bak Glimts målvakt.

Lars Jørgen Salvesen har akkurat brent en stor sjanse under eliteseriekampen i Bodø i fjor. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix

Gleden varte ikke lenge for sørlendingene. Alexander Sørloth reduserte allerede to minutter senere. Rett etter pause kom Sørloth igjen i rampelyset da han ble kreditert med en assist på scoringen til Trond Olsen. Så fulgte tre nye mål av Sørloth i det 76., 81. og 92. minutt.Alexander Sørloth er sønn av tidligere Rosenborg-spiller Gøran Sørloth (55 landskamper for Norge) og spiller nå for nederlandske Groningen. Han står bokført med to landskamper for Norge.

Storseier

Glenn Andersen har akkurat satt inn 0-1 målet under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Start på Aspmyra stadion i 2014. Kampen endte 2-1. Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix

Siden 1945 har Start vunnet seks seriekamper på bortebane med minst seks mål — fem ganger i Aust-Agder (Grane 0-6 i 1950 og 1955, Trauma 0-6 i 1954, Sørfjell 0-8 i 1955 og Jerv 2-8 i 1960) og en gang i Bodø.I 1994-sesongen bidro scoringer av Petter Belsvik (3), Tore André Dahlum (2) og Helge Bjønsaas til at Start vant hele 0-6 på Aspmyra. Seieren er klubbens største på bortebane på nivå 1.