— Jentene ble hentet av tidligere verge i natt. De fikk reise hjem til vedkommende, som bor i Lillesands-området, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennens nettavis.

Da hadde de to jentene på 16 og 17 år bitt en politimann og en busspassasjer, slått til en bussjåfør, og gått helt amok på politistasjonen i Arendal.

— Det er foreløpig vanskelig å si om det var deres normale oppførsel, eller om de var påvirket av rus, sier Solås.

Bråket begynte allerede da jentene, som opprinnelig er fra Vestfold, entret ekspressbussen konkurrenten.no i Oslo i 17-tiden. Ifølge politiet skal jentene ha laget kvalm i bussen hele veien nedover. Like vest for Arendal var bussjåføren lei av det hele, og bestemte seg for å kaste dem av. Det viste seg å ikke være så lett.

— Jentene rev løs et stativ og slo sjåføren med det. En passasjer som kom til unnsetning ble bitt i armen. Politiet ble varslet i 21-tiden, men hadde store problemer med å roe dem ned. De ble brakt til arresten i Arendal, sier Solås.

Også på politistasjonen var jentene uregjerlige. Politiet måtte ha hjelp av lege, og i 01-tiden ble den ene jenta ble brakt til kontroll på psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus i Arendal. Der kunne de imidlertid ikke konkludere med noe, og jenta fikk lov til å gå.

Vestfold-jentene ble etterhvert hentet av den tidligere vergen - som de i utgangspunktet var på vei til med ekspressbussen. Venninnene er anmeldt for vold mot politiet.