For Idol-Ali ble det både intimkonsert og et eksklusivt møte med musikeren David Gray, skriver VG.

Det var mandag 17-åringen fra Kristiansand, som kom på tredje plass i årets Idol-konkurranse, fikk reise til London og stå foran scenen sammen med 70 and VIP-gjester på Grays intimkonsert.

Takket være Ali, som fremført Grays «This Years Love» og «Sail Away» under Idol-showet, har den britiske sangeren solgt hele 15.000 plater av hans 1998-album «White Ladder». Alt pågrunn av Ali.

— Nordmenn eier ikke smak

Kristiansanderen kunne fortelle at han var svært nervøs før møtet med musikeren. Nå fikk han selv oppleve det hvordan det er for Idol-fansen når de skal møte ham. Men Gray var lite annet enn hyggelig.

— Vant du hele «Idol» i Norge? spurte en opplagt Gray etter konserten, i følge VG.

— Nei, jeg kom på tredjeplass, forklarte Ali.

— Nordmenn! De eier ikke smak, spøkte Gray.

Før de møttes bak scenen, fikk Ali oppleve en intimkonsert med Gray. Foran et fåtalls andre mennesker, skulle musikeren gi en smakebit på hans nye album, «Life In Slow Motion», som slippes i september. Og Ali stod på første rad.

Eget album

Nå skal Idol-Ali selv lage musikk. Han er allerede i gang med innspillingen av debutalbumet i Disclab studio sammen med produsent Jørn Dahl, skriver VG. Første singel kommer ut i september.

— Jeg vil bruke den tiden jeg trenger for at albumet skal bli bra, fastslår Ali.

Og han er usikker på hvordan albumet blir.

— Det må være noe jeg står for, og jeg tror publikum skjønner at det ikke kommer til å bli R'n'B eller heavyrock. Mye gitarer, men jeg vil at stemmen skal være viktig i musikken. Med et mer nakent lydbilde, beskriver Ali til VG.