Oslo (NTB): Komikeren Shabana Rehman kommer til Bjørnsonfestivalen i Molde senere enn planlagt onsdag, som følge av at det er avfyrt flere skudd mot restaurant Rehmans i Oslo.

Festivalsjef Gro Kvanvig i Bjørnsonfestivalen sier til NTB at Rehman må ha politibeskyttelse som følge av det som er skjedd, og at nattens hendelser er årsaken til forsinkelsen.

"Hussain: Synd og trist"

Broren tror det er sammenheng med festivalstunt

Shabana Rehman skulle holde en folketale i Alexandraparken i Molde klokken 15. Arrangementet er forskjøvet til klokken 17, opplyser Gro Kvanvig.

Ingen skal ha meldt fra til politiet om skuddene mot restauranten til søsteren til Shabana Rehman før vaktmester Calixto Sletten meldte fra onsdag morgen, først fire timer etter at naboer angivelig registrerte skuddene.

Overfor NTB gir Calixto Sletten uttrykk for at han er meget overrasket og kritisk til politiets reaksjon da han ringte.

14 skudd løsnet

En eller flere ukjente personer avfyrte natt til onsdag en rekke skudd mot restaurant Rehmans i Oslo. Restauranten eies av søsteren til komikeren Shabana Rehman.

Samtlige vinduer i restauranten ble blåst ut av skuddsalver.

Det er opplyst at det er løsnet minst 14 skudd mot rutene i restauranten, og flere naboer hørte skuddsalver utenfor lokalet natt til onsdag.

– Det er gjort hærverk mot restauranten. Flere vinduer er knust, sier Farhana Rehman, søster til Shabana.

– Jeg våknet rundt 4.10 i natt av skuddsalver. Det hørtes ut som noen fyrte av et maskingevær, sier en nabo som bor rett ved restauranten.

Ringte to ganger

– Jeg måtte ringe to ganger før politiet overhodet reagerte. Jeg hadde inntrykk av at de rett og slett ikke var interessert, sier Sletten.

Han forteller at da han første gang han ringte fikk beskjed om at de kanskje kom ved 15-tiden. Da han tok restauranten i øyesyn, mente han å konstatere at det var brukt automatvåpen.

– Det fant jeg så alvorlig at jeg ringte igjen. Fortsatt ble jeg møtt med tilsynelatende likegyldighet. Jeg syns politiet har opptrådt meget kritikkverdig i denne saken, sier Sletten til NTB.

Tohåndsvåpen

Politiet fikk først melding om hendelsen onsdag morgen, og er på stedet med tekniske og taktiske etterforskere.

– Alle vinduer i fasaden er skutt i stykker, men det er foreløpig usikkert hva slags våpen som ble brukt. Trolig er det snakk om et tohåndsvåpen, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalavdelingen i Oslo politidistrikt.

Lokalene i restaurant Rehmans var tomme da skyteepisoden inntraff.

Komikeren Shabana Rehman kom på avisenes førstesider da hun for noen dager siden viste sin bare bak til publikum under et show.

(©NTB)