— Det er problematisk å samarbeide med en mediehøgskole som praktiserer normer og retningslinjer som er i strid med journalistikkens grunnleggende etikk som er åpenhet og uavhengighet, sier Fædrelandsvennens redaktør, Finn Holmer-Hoven, til fagbladet Journalisten.

Fædrelandsvennen har i dag et tett samarbeid med Mediehøgskolen Gimlekollen. Hver vår er studenter fra høgskolen i praksisopplæring. Holmer-Hoven har god erfaring med studentene, men vil nå vurdere samarbeidet på nytt.

— Vi har ikke opplevd journalistene derfra som kristne forkynnere, men må på prinsipielt grunnlag vurdere samarbeidet med høgskolen videre, sier han.

Redaktøren hadde forventet at den offentlig støttede skolen hadde ryddet opp i sin forkynnende profil da høgskolen ble offentlig godkjent i 1996. — Vi vil se nærmere på et selsomt verdidokument på til sammen 18 sider, som sauser sammen presseetikk på bibelsk grunnlag. Å diskriminere en gruppe mennesker bryter fullstendig med journalistikkens etikk, sier Holmer-Hoven.