KVINESDAL: Allerede som 14-åring knivstakk han en nå 48 år gammel mann med en dykkerkniv. Offeret overlevde med et nødskrik. 14-åringen innrømmet ugjerningen, men fordi han var under den kriminelle lavalder ble han ikke idømt fengselsstraff. Han slapp løs etter å ha vært varetektsfengslet i to uker, og han var under fylkesbarnevernets varetekt en tid etter hendelsen.

25-åringen er ifølge politiet dømt en rekke ganger for grov vold og trusler, samt for narkotikakriminalitet. Han skal blant annet også ha blitt dømt for knivstikking. Per i dag har han også en tiltale hengende over seg som går på vold og trusler.

Han skal blant annet ha truet politiet med øks ved huset der drapet skjedde. Han skal også ha stått på gårdsplassen og skutt med gevær uten mål og mening.

Høsten 2002 var det brann i leiligheten til den avdøde kvinnen. Et halvt år senere oppsto det på nytt brann i bolighuset den 29 år gamle kvinnen bodde i, da det tok fyr i bilen som stod ved husveggen. Politiet har ikke funnet noen brannårsak.