KRISTIANSAND: — Dette er en prinsipielt viktig sak for oss som bransje. Vi kunne ikke la dette stå uten å ta tak i det, sier Thomas Wilson, daglig leder i Lillesandhus AS.

De krevde erstatning fra en mann på Hånestangen fordi de mener at han brøt en kontrakt med Lillesandhus. Kristiansand tingrett har gitt byggefirmaet medhold i sine krav og pålagt mannen å betale 506.000 kroner i erstatning og saksomkostninger.

Konflikten startet høsten 2003. Mannen som nå må betale Lillesandhus AS, ønsket da å komme ut av en kontrakt han hadde inngått med Lillesandhus. Byggfirmaet krevde erstatning for det de mente var kontraktsbrudd, men klarte ikke å bli enige med mannen om noen erstatning. Saken var oppe i forliksrådet der mannen tilbød Lillesandhus et annet oppdrag i Justlia. Dette ble ikke akseptert og saken endte til slutt i retten.

Da hadde Lillesandhus allerede vært nødt til å permittere ansatte som etter planen skulle jobbe med mannens hus.

Retten mener at avtalen som Lillesandhus gjorde med huseieren er bindende. Retten har også kommet fram til at selskapet er påført tap på grunn av avbestillingen. Den saksøkte mannen må derfor betale 28 prosent av kontraktsummen som var på 1,4 millioner. Det vil si 400.000 kroner. I tillegg kommer saksomkostninger på 106.000 kroner.

— Det var viktig å få fastslått at en slik avtale er bindende. Både for oss og for kunden, sier Thomas Wilson.

Den andre parten vil sannsynligvis anke saken.

— Vi mener at denne dommen er både feil og urimelig, sier mannens advokat Thomas Engebretsen.