KRISTIANSAND: — Det var litt skuftende at ingen sørlendinger ble med. De burde ha hatt i hvert fall en fra Sørlandet. Men vi er ikke så godt vant her nede, vi kommer ofte dårlig ut, så vi får satse på et par statssekretærer, det er det minst vi kan forvente, sier Skisland

— Hvorfor tror du det er sånn?

— Jeg håper det bare er tilfeldigheter. Det er mulig vi er for forsiktige til å få markert oss innen partiene. Kanskje vi har litt for lett for å stille oss i andre rekke. Det er svært vanskelig å si, jeg håper det ikke er sånn men en kan av og til få en slik følelse.

Hva vil det ha å si for vår landsdel?

— Det er vanskelig å vite. Jeg tror egentlig ikke at det betyr all verden. For mange i regjeringen vil det være nesten enda værre å sloss for eget fylke eller landsdel. Når du er valgt til regjeringen må du ivareta helheten. På den annen side - det å ha direkte kontakt i regjeringen hadde vært bra. Det har noe med å få formidlet inn synspunkter uten å måtte gå gjennom for mange mellomledd, sier Skisland.

— Hva tror du den nye regjeringen vil ha å si for saker som veiutbyggingen av E39 og nytt konserthus?

— Det blir veldig spennende å følge ministrene. Vi er ikke ferdige med de to hovedprosjketene for landsdelen, det gjenstår meter og mil både her og her. Konserthuset underfinansiert og skjøvet fem år ut i tid, og E39 er det en formell bit igjen på. Derfor må vi på en måte begynne på nytt med jobbingen inn mot regjeringen.