KRISTIANSAND: 44-åringen er medlem i motorsykkelklubben Bandidos i Kristiansand. Han ble mandag varetektsfengslet fram til 20. juni etter forsøk på ran.

— Han er siktet for forsøk på ran ved pengeinnkreving hvor det er brukt trusler, sier politiadvokat Per Moseid i Agder politidistrikt.

44-åringen ble pågrepet forrige lørdag etter at han et par dager tidligere hadde blitt anmeldt av en 29-åring. Anmeldelsen gikk på at 44-åringen hadde truet ham i forbindelse med pengeinnkreving.

— Han har trukket tilbake politianmeldelsen, men politiet vurderer denne saken på eget grunnlag, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde som leder personavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Kristiansand tingrett varetektsfengslet Bandidos-mannen i fullstendig isolasjon. Det skyldes at han er domfelt en rekke ganger for trusler og grov narkotikaovertredelse.

— Han er også et fremtredende medlem av Bandidos, som er kjent for pengeinnkreving ved hjelp av trusler og vold, skriver tingrettsdommer Lars Christensen i fengslingskjennelsen.

— Retten mener det er fare for at han begår nye straffbare handlinger av samme karakter som han nå er siktet for hvis han løslates. Retten legger her til grunn hans Bandidos-medlemskap og de straffbare forhold han tidligere er straffedømt eller siktet for, mener tingretten.

Siden 44-åringen jobber i Nordsjøen og det er overhengende fare for at han vil miste jobben om han ikke er tilbake der 22. juni, satte tingretten fengslingsfristen til 20. juni.

— Retten ser det slik at gjentakelsesfaren først og fremst er til stede i de perioder han ikke er på jobb. Under betydelig tvil er retten kommet til at fengslingsperioden bør avgrenses til 14 dager, står det i fengslingskjennelsen.

Politiet ønsket ham varetektsfengslet i fire uker.