LYNGDAL: Den 28 år gamle lyngdalsmannen var inne til politiavhør etter at det under avlytting av telefonen til en annen person kom fram at han hadde 80.000 kroner i narkotikagjeld. Under avhørene la 28-åringen kortene på bordet, og innrømmet å ha kjøpt én kilo hasj av en annen person.

Stoffet som skal ha blitt kjøpt i Lyngdal våren eller forsommeren 2002, ble aldri funnet. Kort tid etter kjøpte den nå 28 år gamle lyngdølen et nytt parti hasj av den samme personen. Denne gangen dreide seg om i overkanten av 400 gram.

I dag har politiet dersom de får rettens kjennelse, adgang til å avlytte telefoner til personer som er mistenkt for alvorlige forbrytelser. Den norske advokatforeningen er kritisk til forslag om å utvide mulighetene for avlytting av både ordinære telefoner, mobil, data og romavlytting.

28-åringen ble i retten også dømt for kjøp og besittelse av mindre mengde narkotiske tabletter og amfetamin.

Dette er sjette gangen 28-åringen dømmes for narkotikalovbrudd. Fordi han er rusmisbruker og har røykt hasj jevnlig i 10 år, ba forsvareren som var advokat Stein Erik Tobias Watne, om at hans klient ut ifra rehabiliteringshensyn ble idømt en samfunnsstraff. Retten avviste dette siden det dreier seg om så store kvanta narkotika og at 28-åringen ikke selv har tatt noe initiativ til å begynne noen behandling for å bli kvitt sin rusavhengighet.

torbjorn.witzoe@fedrelandsvennen.no