Frekk tyv stjal 20.000 kr

KRISTIANSAND: På et ukjent tidspunkt natt til i går ble 20.000 kroner stjålet fra gatekjøkkenet Oscars ved rutebilstasjonen.

Alarmen gikk uten at Securitas oppdaget noe innbrudd. Vi antar dermed at vedkommende var inne i lokalene da de stengte for kvelden. Kanskje gjemte han seg på kjølerommet. Men det er bare en teori, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken.

Forholdet ble først oppdaget i går morges, og politiet fikk beskjed klokken 09.30. Til sammen 20.000 kroner forsvant fra Oscars i løpet av natten. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til var 3.000 kroner fra kasseapparatet, mens de resterende var samlet opp i en safe fra flere dagers omsetning.

Slåsskjempe utenfor Leopold

KRISTIANSAND: Politiet pågrep natt til lørdag en 19 år gammel kristiansander etter at de hadde fått flere meldinger om slagsmål utenfor Leopold. 19-åringen slo til flere personer, og to av disse ble sendt til legevakten.

Da politiet kom til stedet, like etter klokken to, satte 19-åringen seg kraftig til motverge.

Politiet måtte ta i bruk pepperspray for å få kontroll over slåsskjempen, som måtte tilbringe natten i arresten. 19-åringen var tydelig beruset.

Satte fyr på huset

KRISTIANSAND: En 18 år gammel gutt, tilknyttet Lillesandsprosjektet, satt like før midnatt lørdag fyr på huset han bor i langs kystveien en kilometer øst for Tømmerstø brygge.

Han stakk fra stedet med en kamerat etter å tent på huset, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken.

18-åringen ble med en kamerat inn til Kristiansand sentrum. Der stjal han bilen til huseieren til kameraten og satt kursen vestover på E-18. Han ble pågrepet av politiet like utenfor Sandefjord i 10-tiden søndag formiddag.

Boligen fikk ingen store skader, men 18-åringen vil bli siktet for forholdet, opplyser Bakken.

Moped mot bil

SØGNE: En moped kolliderte med en bil på Høyskoleveien ved krysset inn til Stokkelandsskogen i Søgne, opplyser operasjonsleder ved Agder Politidistrikt Børge Steinsland.

Mopedføreren fikk mindre skader i armen i samestøtet, og ble ikke alvorlig skadet.

Etter all sannsynelighet overholdt ikke mopedføreren vikeplikten, sier Steinsland. Mopedføreren ble kjørt i ambulanse til Sørlandet Sykehus Kristiansand.

Alvorlig for treklatrer

RISØR: En norsk 40 år gammel turist klatret for moro skyld opp i et åtte til ti meter høyt grantre på Sørlandet Camping i Risør lørdag ettermiddag.

Vel oppe, brakk grena han sto på, og 40-åringen falt ned på et fjellparti. Fallet fortsatte deretter ned en fem-seks meter høy fjellskrent.

Mannen ble fløyet i helikopter til Ullevål universitetssykehus med alvorlige hodeskader og skader i brystet. Søndag morgen var tilstanden stabil. 40-åringen kommer fra Horten.

Vold mot kvinne og politi

FLEKKEFJORD: En 25 år gammel flekkefjæring gikk helt av skaftet grytidlig lørdag morgen. Klokken 04:50 fikk politiet melding fra en kvinne som var utsatt for vold fra sin kjæreste.

Da politiet kom til stedet, behandlet 25-åringen dem på samme måte. Så alvorlig reagerte flekkefjæringen, at politiet har siktet ham for vold mot offentlig tjenestemann. 25-åringen ble kjørt til Mandal politistasjon, og satt i arresten der.

Kontorinnbrudd på Digemyr

VENNESLA: Politiet fikk like før midnatt lørdag melding om innbrudd i et kontorlokale på Digemyr i Vennesla.

Kontoret lå i eierens garasje, og han merket forholdet i det han kom hjem.

Han hørte to stemmer fra garasjen i det han gikk ut av bilen, men da han entret kontoret, var tyvene sporløst forsvunnet.

Det var antakeligvis snakk om mannsstemmer, sier operasjonleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken.

Fra kontoret ble det blant annet stjålet tre pass, gamle pengesedler, monitor, harddisk, skriver, bærbar telefon og telefonsvarer.

Stjal fra fire biler

GRIMSTAD: En innbruddtyv tok seg inn i fire biler i et boligfelt på Vik i Grimstad i tre-tiden natt til søndag.

Han stjal blant annet stereoanlegg fra bilene.

En hvit bil ble observert på stedet, men politiet er interessert i alle tips fra vitner som har sett noe uvanlig aktivitet i området.