SØGNE: Minutter i forveien hadde ungene ropt og sunget på nissen som lå og lurte under taket i låven. Ned stigen steg en politimester i uvant uniform.

– I fjor firte jeg meg ned i klatretau, men i år valgte jeg stigen. Det blir slik når nissen eldes, forklarer Bjørn Hareide.

For femte år på rad hadde han rollen som «nissen fra nord» da politiet var samlet til den tradisjonelle fjøsfesten hos pensjonert stasjonssjef Nandrup Abrahamsen i Søgne i går kveld.

Etter intern turbulens på politihuset den siste tiden mente nok mange kolleger at Hareide burde hatt rollen som fjøsnisse, men den bekles av fjøsets eier.

– Det er tiende året vi har denne grøtfesten. Jeg har talt på knappene noen ganger, men når kolleger forteller at ungene spør om det blir fest, kan jeg ikke si nei. Det er gøy å glede noen til jul, forteller Nandrup Abrahamsen (62), som sluttet i politiet for fem år siden.

Han var fjøsnisse for tredje gang denne jula. Dagen før var familie og venner på låvefest, og barnebarnets klasse så forestillingen for et par uker siden. Låven er perfekt for formålet.

– Det er bare fornøyelig. Jeg gleder meg hvert år. Man må bare passe på og ikke ta for hardt i, sa Bjørn Hareide da han omsider fikk en grøtpause fra tumultene i høyet.

Han avviser at den siste tidens møye la en demper på stemningen.

– Vi klarer å ha to tanker i hodet samtidig, forsikrer nissefar.

Over hundre små og store fant veien til Søgne-låven i går kveld.