KRISTIANSAND: Ved utgangen av desember står 3908 personer helt uten jobb i Agder-fylkene. Det er er nedgang på 993 personer siden desember i fjor.

Endringen er størst i Aust-Agder. Hele 630 flere personer har fått jobb fylket i året som gikk.

— 2005 har vært et meget bra år for arbeidsmarkedet i Aust-Agder, sier fylkesarbeidssjef Øivind Svensen.

Ned fra november

Ifølge en pressemelding fra Aetat i Arendal skyldes nedgangen at flere personer med yrkesbakgrunn fra industrien og bygg- og anlegg har kommet i arbeid. Dette skyldes igjen den generelle konjunkturoppgangen, høyt investeringsnivå og stor aktivitet innen offshore-sektoren.

Fra november til desember i år gikk ledigheten i Aust-Agder ned med 35 personer.

— Det må være første gang ledigheten har gått ned fra november til desember, hvilket viser at arbeidsmarkedet virkelig er blitt bedre. Vi forventer at denne utviklingen fortsetter, sier Svensen.

363 i Vest-Agder

I Vest-Agder har arbeidsledigheten blitt redusert med 363 personer det siste året.

Fra november til desember gikk ledigheten ned med 33 personer. Reduksjonen er sterkest i Kristiansand, men nedgangen i ledigheten er også tydelig i vestre deler av fylket.

— At nedgangen i ledigheten fortsetter i hele Vest-Agder er meget gledelig. Det lover godt for 2006, sier fylkesarbeidssjef i Vest-Agder, Hilde Høynes.

Kristiansand har størst antall arbeidsledige i Agder-fylkene. 1416 personer står uten arbeid i kommunen ved utgangen av 2005. Arendal har 586, Grimstad har 290, Vennesla har 189 og Mandal har 165, ifølge tall fra Aetat.

Sirdal kommune befinner seg alene på bunnen av listen. Kun to personer er registrert som arbeidsledige i kommunen i desember.