LINDESNES: – Jeg hadde håpet at vi kunne finne fram til en permanent og framtidsrettet løsning, men på grunn av uenighet er bygging av toalett og garderobeanlegg utsatt på ubestemt tid, opplyser ordfører i Lindesnes kommune, Ivar Lindal (KrF).

Et nytt anlegg ønskes for å tilrettelegge forholdene for brukere av friområdet, men også av hensyn til aktivitetene som foregår i Kråkevika, som Kråkespillet, friluftsgudstjenester og andre arrangementer.

I vår ble bygging av nye toaletter og garderobeanlegg i Kråkevika tatt opp første gang. Formannskapet søkte teknisk styre om å få bygge anlegget rundt 20 meter fra amfiet på den ene siden av stranda.

– Men teknisk styre gikk enstemmig mot plasseringen av anlegget og argumenterte blant annet med at et slikt bygg der ville forringe området, sier Lindal.

Utvalget pekte også på at anlegget herfra ville kunne sees fra sjøen, samt at plasseringen formannskapet ønsket ville stjele et lunt område for folk som bruker friområdet i Kråkevika. Teknisk styre gikk heller inn for å bygge anlegget rundt 50 meter fra amfiet, mot Båly.

I utgangspunktet er det enighet om å bygge et nytt toalett— og garderobeanlegg i Kråkevika, i hovedsak fordi dagens toaletter er for primitive.

– Hvis anlegget blir plassert der teknisk styre ønsker, mener jeg at dette vil føre til en unødvendig stor avstand for skuespillerne i «Kråka» når de skal til anlegget. Jeg synes ikke dette er noen god løsning, sier Lindal.

– Feil bruk av penger

Teknisk styre har behandlet saken tre ganger, der de hver gang enstemmig har sagt nei til formannskapets forslag.

– Vi diskuterte saken i formannskapet og hadde deretter en felles befaring med teknisk styre. Heller ikke dette førte til enighet eller løsning på problemet. Fordi teknisk styre er suverent i sin beslutning, kan vi ikke gjøre noe med plasseringen av anlegget. Men fordi formannskapet sitter på pengesekken, er det bestemt at det inntil videre ikke skal bygges nytt anlegg. Vi mener det er feil bruk av penger, en sum som vil beløpe seg til flere hundre tusen kroner, sier Lindal.

Han legger til at formannskapet har muligheten til å påklage vedtaket i teknisk styre til Fylkesmannen.

– Det vil vi ikke gjøre, fordi det blir for dumt. Men resultatet er at det heller ikke blir nytt anlegg i Kråkevika med det første, sier Ivar Lindal.

Leder av teknisk styre, John Njerve (H), synes det er dumt at det ikke har lykkes å komme fram til en felles løsning.

– Teknisk styre er ikke enig i plasseringen formannskapet ønsker. Jeg synes også det er spesielt at formannskapet prøver en sak for teknisk styre tre ganger. Vi mener den beste plasseringen er på andre siden av stranden, mot Båly, der du heller ikke kan se anlegget fra sjøen. Dette området ligger bedre til rette enn området formannskapet mener er best, sier John Njerve.

hanne.christine.boro@fedrelandsvennen.no

FAKTA

Amfiet i Kråkevika sto klart i sommer.

Amfiet hadde en prislapp på en halv million kroner, og er bygget av stein hentet fra India.

Amfiet har plass til rundt 250 personer.