KRISTIANSAND: Sett i forhold til innbyggertall er summen for Agder-fylkene den høyeste i landet. Vest-Agder uten Kristiansand topper listen med 16,78 kroner per hode, mens Kristiansand by og Aust— Agder samlet inn henholdsvis 12,42 og 14,06 kroner per innbygger.

Fylkesleder Hans Erik Weiby i Aksjon Håp i Vest-Agder tror antall bøssebærere er hovedgrunnen.

— Vi mobiliserte mange bøssebærere. Det var et problem i Oslo og også andre steder. De fikk ikke samlet inn det som var potensialet, sier han til fvn.no.

— I tillegg er nok en del av grunnen at misjonsorganisasjonene står sterkt i Vest-Agder. Det er et sterkt engasjement på det området, sier Weiby.

Fortsatt gjenstår opptelling av kirkekollekter og gaver fra bedrifter. Til nå er det samlet inn 42,1 millioner kroner på landsbasis. I 2000 ble 50,3 millioner samlet inn, og Weiby tror tallet for i år vil bli høyere.

— Vi håper at vi skal komme opp mot det når kollekten, firmagavene og telefongavene er telt opp. I Vest-Agder har vi samlet inn mer enn i 2000 allerede. Da kom det inn 2,27 millioner kroner, mens i år har vi fått inn drøyt 2,3, sier han.