Erik Bisgaard er ekskludert fra Forening for Gestaltterapeuter. Erik Bisgaard er ekskludert fra Forening for Gestaltterapeuter. Foto: Jacob Buchard

Ber gestalt-styret vurdere å gå av

Erik Bisgaard mener styret som har ekskludert ham fra Foreningen for Gestaltterapeuter selv bør vurdere å gå av.

ALBIR: – At de nå velger å ekskludere meg handler mest om dem og ikke så mye om meg. De er redd for negativ omtale og ønsker å vise at de ikke gjør noe som kan være kritikkverdig, sier Erik Bisgaard.

Gestaltterapeuten ble denne uken ekskludert fra Foreningen for Gestaltterapeuter (FGT), få uker etter at han selv hadde meldt seg ut av samme forening.

Denne foreningen er den minste av to norske gestaltforeninger, og har tilknytning til Gestaltakademiet i Kristiansand. Bisgaard var styremedlem i foreningen frem til han ble suspendert.

Reagerte på praksis og blogg

Bakgrunnen for ekskluderingen var en serie reportasjer i Fædrelandsvennen og en egen blogg Bisgaard skrevet.

Fædrelandsvennen har avdekket at terapeuten jobbet med én klient i 3000 timer og fakturerte henne 750.000 kroner. Kvinnen fra Sørlandet solgte huset sitt for å flytte til Spania og få terapi fra Bisgaard.

Hun føler seg like syk som før hun startet.

Foreningen reagerte på praksisen og på en blogg terapeuten skrev om klienten. De suspenderte først Bisgaard, før han selv meldte seg ut. Likevel valgte de å ekskludere ham i tillegg.

– Ingen konsekvenser

– Ekskluderingen får ingen konsekvenser for meg siden jeg holder til i Spania og FGT er i Norge. Mitt medlemskap i FGT har dermed vært et medlemskap med flere plikter enn fordeler for meg, hevder Bisgaard.

– Når dette er sagt så synes jeg vel samtidig at FGT har taklet denne saken svært dårlig. Suspensjonen av meg var brudd på egne vedtektene og ekskluderingen blir merkelig med utgangspunkt i at jeg ikke er medlem, skriver Bisgaard i en mail til Fædrelandsvennen.

– Manipulasjon

Bisgaard sier utspillet fra foreningen uansett bare er et spill for galleriet og en form for manipulasjon av media som han liker dårlig.

– I tillegg øker de konfliktnivået mellom FGT og meg i det offentlige rom, noe som igjen er med på å skade gestaltterapien. Når de da gjør det samme som de suspenderte meg for å gjøre bør vel muligens styret vurdere om de skal gå av, skriver Bisgaard.

– Hva mener du med at de gjør det samme som de ekskluderte deg for?

– Det de oppga som den største grunnen for å suspendere meg var at avisskriveriene om meg og min praksis satte gestaltterapien i et dårlig lys. Når de nå vil ta denne konflikten med meg offentlig i media oppnår de jo også å få en offentlig skittentøyvask som ingen egentlig er tjent med. For denne skittentøyvasken setter jo også gestaltterapien i et dårlig lys, i tillegg til at den viser at foreningen FGT ikke fungerer slik den burde, svarer Bisgaard.