36.000 julelys og et bryllup: – Jeg blir ikke overrasket lenger

Sørlandets ukronede konge av julelys, Kjell Rune Strømstad, lyste først opp Hornnes med 36.000 julelys, før han giftet seg med sin utkårede Ruth Nyhaven foran hundrevis av overraskede tilskuere.

Publisert:

Kjell Rune Strømstad, eieren av julehuset i Hornnes, fikk sin utkårede Ruth Nyhaven lørdag kveld. Paret ble viet av Bjørn Ropstad, avtroppende ordfører i Evje og Hornnes, i nesten ti minusgrader. Foto: Espen Sand

  • Espen Sand

HORNNES: – Jeg spurte om vi ikke bare skulle slå to fluer i en smekk, ler Ruth Nyhaven, etter å ha giftet seg med «julelyskongen» Kjell Rune Strømstad lørdag kveld.

Den årlige tenningen av julehuset på Hornnes er blitt en tradisjon, etter at Kjell Rune Strømstad fikk en lys idé i 2011. I fjor brukte han uker på å montere 13.000 lys på eiendommen, men i år tok det helt av for Strømstad.

Les også

Ellevilt show da julelyskongen tente 13.000 lys foran horder av tilskuere

Etter flere måneder med forberedelser ble Kjetsåvegen 1 lyst opp med rekordmange 36.000 julelys lørdag kveld.

Hemmelig bryllup

Noen minutter senere kom avtroppende ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes ut for å vie Strømstad og Nyhaven foran et hav av måpende tilskuere. Giftemålet var nemlig ikke annonsert på forhånd for andre enn den nærmeste familien.

– Vi pleier alltid ha et tema når vi tenner julelysene, og da vi satt i sofaen for å planlegge årets tema, spurte Ruth om vi ikke like godt skulle gifte oss. Jeg svarte bare okei, og da ble det sånn, smiler Strømstad.

Julehuset i Hornnes ble tent for åttende året på rad. I år med hele 36.000 lys. Foto: Espen Sand

Kjell Rune Strømstad og Ruth Nyhaven var i strålende humør etter lystenningen og vielsen. Foto: Espen Sand

I nesten ti minusgrader ble paret viet av avtroppende ordfører Bjørn Ropstad i Evje og Hornnes.

– Det var kaldere enn jeg hadde trodd, men en veldig fin opplevelse. Jeg ble spurt for lenge siden, og visste at ordførerjobben egentlig var avsluttet på dette tidspunktet, men jeg lovet å få det til, sier Ropstad om sitt siste oppdrag som ordfører etter 20 år som kommunens ansikt utad.

Les også

Lager juleby på Fiskebrygga

– Hva synes du om huset og alle lysene?

– Jeg beundrer bare at de klarer å holde på med det. Det er nesten utrolig, mener Ropstad.

Bjørn Ropstad har vært ordfører i 20 år i Evje og Hornnes. Det siste oppdraget var å vie Strømstad og Nyhaven utenfor julehuset i Hornnes. Foto: Espen Sand

Bruden innrømmer at hun var nervøs når hun så det folkehavet som møtte opp for å se tenningen av julelysene, men etter å ha fått ringen på fingeren var hun i strålende godt humør.

– Akkurat nå føles det veldig overveldende, med alle folkene som er tilstede. Det er helt sykt, forteller Nyhaven.

Les også

Even (21) tente 22.000 julelys

Pynter hotell på bryllupsreise

Ekteparet drar nå på bryllupsreise til Sør-Afrika, men tro det eller ei, turen handler i hovedsak om å dekorere hotellet Enchanted Guest House i Cape Town med julelys.

– Vi er blitt invitert ned dit for å pynte et hotell. Jeg og en kamerat var der nede for et par år siden, og da fortalte jeg om hva jeg holdt på med her hjemme, og i vår tok de kontakt og spurte om jeg kunne komme ned før jul. Nå har vi pakket koffertene med 37 kilo med julelys fra Europris, sier Strømstad.

Kjell Rune Strømstad tar med seg Ruth Nyhaven til Sør-Afrika for å pynte et hotell i Cape Town før jul. Foto: Espen Sand

«Julelyskongen» og hans utkårede hadde jobbet på spreng med å feste 36.000 lys på eiendommen før lørdagens lystenning. Strømstad sier det har tatt flere måneders arbeid, og at han totalt har investert et par hundre tusen i lys og utstyr.

– Litt sprøtt

Eventyrlig var den røde tråden i årets opplegg. Strømstad hadde latt seg inspirere av filmen «Tre nøtter til Askepott». Datteren Therese Strømstad og kjæresten Tobias Aasland innledet programmet med en dans som prins og prinsesse.

– Dansen satte vi sammen en time før vi dro ut hit. Det ble litt rot, men det var det heldigvis ikke så mange som fikk med seg, sier Therese, som himler oppgitt når hun skal svare på farens mange kreative planer for julehuset.

Les også

Bytter ut julelysene med oppblåsbare gigantnisser

– Det er litt sprøtt, men jeg blir nesten ikke overrasket lenger. Det kommer nye påfunn nesten hver dag, sier hun.

Therese Strømstad og kjæresten Tobias Aasland åpnet showet med en dans tatt ut av Walt Disneys Askepott. Foto: Espen Sand

Mange hundre mennesker møtte opp for å se lystenningen i Kjetsåvegen 1. Foto: Espen Sand

– Jeg ble bare dratt inn i dette her. Det å opptre for så mange folk var litt utenfor komfortsonen, men det var så mye røyk på scenen at jeg heldigvis ikke fikk se så mange, smiler Aasland.

Samboerne Aina Haugland (23) fra Bjelland og Geir Haddeland (24) fra Konsmo var blant de mange som hadde tatt turen til Hornnes for å få med seg lystenningen.

– Jeg har aldri vært her før, men jeg leste om det på nettet. Det var koselig å være her og utrolig imponerende med alle lysene. Knallfint faktisk, sier Haugland.

Aina Haugland og Geir Haddeland koste seg utenfor julehuset i Hornnes. Foto: Espen Sand

Ruth Nyhaven og Kjell Rune Strømstad giftet seg lørdag kveld. Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Mange ville gratulere Ruth Nyhaven etter vielsen. Foto: Espen Sand

Fyrverkeriet etter lystenning og vielse. Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Foto: Espen Sand

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Bryllup
  2. Evje og Hornnes
  3. lys
  4. Setesdal