Aurora Stenmark, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, blir ikke overrasket over meldingen fra Kristiansand om at det klokken 7.20 tidvis sprutregner over Sørlandets hovedstad.

— Jeg kan godt tenke meg at det sprutregner i Kristiansand. En nedbørsfront er i ferd med å passere byen, sier Stenmark.

Vil bli lettere

Nedbørsfronten vil i løpet av noen timer ha reist videre mot Aust-Agder. Målestasjonene i Vest-Agder viser at nedbøren har tatt seg opp de siste to timene.

— I løpet av ettermiddagen kommer det til å bli lettere vær, med muligheter for opphold og perioder med sol, forteller Stenmark,

— Vi forventer at regnværet vil ha gjort det meste av sitt over Kristiansand rundt klokka 12, kanskje også litt før. Nedbørsfronten kommer fra vest og går mot øst, legger hun til.

Bør vente

Stenmark sier dersom du skal være på den sikre siden, og ikke bli bløt når du skal ut på handletur, er det tryggest å vente til etter 12. — Temperaturmessig kommer det til å bli økende ut over ettermiddag, med en maksimaltemperatur på 18 grader, sier meteorologen.

— Vindretningen kommer fra vest eller sørvest, noe som gir opp til kuling i kyststrøkene. I indre og høyereliggende strøk får mindre vind, ned mot bris styrke, tilføyer Steinmark.