Fra taket har tyvene firt seg ned og stjålet ipaden til Ronny Sunde via verandaen i 6. etasje. Foto: Torgeir Strandberg
Via en stige har tyvene brutt opp en takluke for å komme opp på taket Foto: Torgeir Strandberg

— Jeg lå og så på VM-kampen Brasil - Chile, da jeg hørte masse bråk ute i gangen. Jeg hørte at det var folk, men trodde det bare var naboene. Jeg tenkte det måtte være noen på utsiden forbi terrassen. Jeg trodde ikke at det var noen der. Men jeg lurte jo på hvorfor jeg hørte folk så godt så jeg gikk ut på stua for å kikk. Der så jeg det hang det en fyr ned fra taket mot verandan, forteller Ronny Sunde som bor i Dronningensgate.

— Mannen, mannen. Mannen kom, ropte han. Så ble han firt opp av noen andre. De må ha vært to-tre strykker i tillegg til han som hang på veggen. Det så i det hele tatt bare sinsykt dumt ut, mener Sunde.

Brukte gammel trapp

  • Det var verre å miste 20 minutter av kampen enn å bli fratatt iPaden, sier Sunde.

Fra taket har tyvene firt seg ned og stjålet ipaden til Ronny Sunde via verandaen i 6. etasje. Foto: Torgeir Strandberg

Sunde tror innbruddstyvene har kommet seg inn i bygget i første etasje, tatt heisen til øverste etasje og brutt seg opp til taket via en trappeoppgang som ikke lenger er i bruk. Fra taket har banden firt ned ett av medlemmene mens de andre ventet på å fire ham opp etter brekket var ferdig.— Så hva tenker man når det plutselig henger en fyr på utsiden i 6. etasje?

— Jeg sto egentlig bare og så dumt på ham, og lurte på hvor han kom fra, forteller Sunde, som sier det var mer Olsen banden enn James Bond over kuppet.

VM verre enn innbrudd

Det var i kampens 70. minutt innbruddet skjedde, og i ettertid er tapet av fotballtid nesten verre enn tapet av ipaden.

— Det var vel egentlig verre å miste 20 minutter av kampen, ja. Det var jo utrolig spennende akkurat da, litt av en fotballkamp, sier Sunde.

— Hadde det vært VM-finalen, kunne de nesten bare ha rundstjålet meg. Da hadde jeg neppe forlatt tv-skjermen.

Han beskriver tyven som en liten, ung mann av utenlandsk opprinnelse som snakket gebrokkent norsk. Han hadde på seg en slags hvit ullgenser med svarte vannrette striper. Genseren hadde hette.

— Hadde jeg vært litt mer snartenkt, hadde jeg tatt stigen. Det hadde vært helt fantastisk hvis politiet måtte hente de ned fra taket med ipaden min, sier Sunde.