Dørene er nå stengt til sportsbutikken, som har holdt til i kjelleren på Butikkhuset de siste tre årene.

— Det er en beintøff bransje, og det var ikke grunnlag for videre drift, sier styreleder Svein Dagfinn Tønnessen til Fædrelandsvennen.

Han eide sportsbutikken sammen med sambygdingen Kristoffer Kallhovd, og Rune Vikøyr i Kristiansand.

— Vi har hatt kjempegod betjening, gode lokaler og vært i en kjent kjede. Men det er en for hard bransje, sier Tønnessen.

Rødt

Sportsbutikken økte omsetningen for hvert år, men så aldri annet enn røde tall på bunnlinja, med rundt en halv million kroner i underskudd i alle de tre regnskapsårene.

Butikken har hatt opphørssalg i lengre tid, og nylig ble det også kjent at bygdas andre sportsbutikk, MX-sport, bytter kjede til nettopp Sport 1. Sport 1 Vennesla har omsatt for rundt 3,5 millioner kroner de siste to årene, mens MX-sport hadde en omsetning på 12,5 millioner kroner i 2013. — Deres overgang hadde ingenting å si for vår avgjørelse. Men det er klart at to sportsbutikker er i overkant i en bransje med små marginer, sier Tønnessen.

Bostyrer, advokat Asbjørn Breistein, sier at det ikke er kommet mange krav så tidlig i prosessen. Han beregner verdien i varelageret til å være 1,3- 1,4 millioner kroner.