FROLAND: — Det har vært flere ulykker på E18 mellom Tvedestrand og Arendal i vinter. Dagens vei holder ikke standard som en hovedvei gjennom fylket, heter det i en uttale fra fylkeskårsmøtet i Aust-Agder Kristelig Folkeparti.

Ny togbane

Partiet mener det er helt nødvendig at ny firefeltsvei på strekningen.

Veien er snart ferdig planlagt, og er inne på nasjonal transportplan når regjeringen legger på 45 prosent til rammen for planen. Likevel er den ikke fullfinansiert i planperioden fra 2014 til 2015. Det ligger inne 700 millioner kroner av en totalkostnad på 3,7 millioner kroner.

Kristelig Folkeparti mener det bør bevilges mer penger, slik at veien kan påbegynnes i 2015 og stå ferdig i 2018. Samtidig vil partiet økt satsing på jernbanen. Partiet vil at intercity-utbyggingen på Østlandet går helt til Porsgrunn og Skien, og at det derfra laget en ny linje til Gjerstad og Sørlandsbanen.

— Det er meningsløst ikke å koble Vestfoldbanen med Sørlandsbanen, sier en resolusjon fra fylkesårsmøtet i Aust-Agder.

Rusforebygging

Partiet vedtok også tre andre resolusjoner på årsmøtet. Kristelig Folkeparti vil ha bemanningsnorm i barnehagene. De vil ha stoppe forslag om tidlig ultralyd og større satsing på forebygging av rusmiddelbruk gjennom helsestasjon, barnehager og skoler