KRISTIANSAND: 65-åringen som er bosatt på Sørlandet, ble sist onsdag pågrepet i Kristiansand da han var i ferd med å gå om bord i ferja til Danmark, ifølge Dagbladet.

I en leilighet som mannen disponerer skal politiet ha kommet over store mengder hasj. Selv skal 65-åringen ha forklart at han oppbevarte narkotikaen for andre.

Siktede har arbeidet som skipper på en båt et annet sted i landet, men var også medeier i en fiskeskøyte som skal ha ligget til reparasjon i Danmark.

Han skulle selv ha utført arbeider på båten denne måneden. Ifølge Dagbladets kilder skal 65-åringen ha blitt forsøkt vervet til smugleroppdrag.

Informasjonsavdelingen i Kripos utelukker ikke en sammenheng med den mye omtalte narkotikasaken i Ålbæk, som endte med at en av de involverte fra Arendal ble skutt og drept av dansk politi.

Ytterligere to nordmenn fra henholdsvis Hordaland og Hedmark er arrestert i saken. Alle tre er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud.

Politiet skal totalt ha beslaglagt flere titalls kilo med hasj. De siste pågripelsene har etter det Dagbladet erfarer skjedd etter langvarig telefonavlytting og spaning.