KRISTIANSAND: Stortingsrepresentanten fra Sør-Trøndelag, som nå bor i Søgne, tror valgresultatet blir svært jevnt og at slaget kan komme til å stå i Vest-Agder.

— Det jeg tror vil skje, er at Arbeiderpartiet vil gjøre det bra i valget fordi vi vil appellere til de velgerne som ikke ønsker mer privatisering og som er opptatt av internasjonal solidaritet, og som ikke lenger vil stemme KrF siden de vil samarbeide med Frp, sier Arild Stokkan Grande, som i helga talte han på årsmøtet i Kristiansand Arbeiderparti.

Han mener de to partiene har mye felles.

— Kristendom og sosialdemokrati er to sider av samme sak. Begge er opptatt av et samfunn der vi skal ta oss av hverandre, og et samfunn for familien og de eldre. Dette er noe vi alle har ansvar for, ikke bare den enkelte, sier Stokkan Grande

Avgjørende i Vest-Agder

Lørdag holdt Vest-Agder KrF fylkesårsmøte. Under møtet sa Hans Fredrik Grøvan til Fædrelandsvennen at han godt kan tenke seg et regjeringssamarbeid med Frp, hvis de kommer KrF i møte på noen av deres kjernesaker.

Arild Stokkan Grande tror at både Høyre og KrF vil klare å kapre velgere som tidligere har stemt Frp, men han tror de samtidig vil miste velgere til Ap.

— Jeg tror Arbeiderpartiet vil stå igjen som det største partiet i Vest-Agder og dermed ta to mandater. Det kan faktisk avgjøre hele landet. Vi vet at det bruker å bli veldig jevnt når det nærmer seg valgdagen, sier Arild Stokkan Grande.

Familiepolitikk

Arbeiderpartiet kommer til å kjøre hardt på familiepolitikk i valgkampen.

— Jeg ser at det er et område som velgerne i sentrum og til venstre er opptatt av. Høyre og Frp driver et direkte angrep på familien. De vil svekke rettighetene i arbeidslivet, noe som vil skape økt usikkerhet, de tar til orde for høyere makspris i barnehagene og dårlige vilkår for de som havner utenfor, sier Stokkan Grande.

— Vi har lagt til rette for at det skal være mulig å kombinere omsorg i hjemmet med arbeid. Det er et av de viktigste tiltakene for å sikre velferden, sier Kari Henriksen, Vest-Agder Arbeiderpartis førstekandidat.