Innsatsleder Eyvind Formo pågrep til slutt mannen som hadde stjålet den. Foto: Erling S. Hægeland
Her undersøker politiet den stjålne bussen. Foto: Erling S. Hægeland

Bussjakten foregikk i 20-tiden tirsdag kveld.

Ifølge regiondirektør i Nettbuss Sør AS, Ole Martin Roland, sto bussen parkert i nedre del av Tollbodgata da den ble stjålet.

Sjåføren var ute for å kjøpe seg en kopp kaffe. Da han kom tilbake var ikke bussen der.

Sporet bussen

Roland forteller at trafikklederen på driftssentralen ble varslet og sporet opp bussen i selskapets flåtestyringssystem. På den måten fikk politiet oppgitt bussens posisjon.

Tre uniformerte patruljebiler og én sivil bil la seg etter bussen.

Ifølge innsatsleder Eyvind Formo kjørte mannen via Marviksveien, St. Olavs vei, Johan Øydegards vei, Marviksveien, Østre Ringvei, E 18 vestgående, Oddernestunnelen, Baneheitunnelen og Festningsgata til Kristian IVs gate. Her, ved Vestre Strandgate, sluttet ferden da politiet knuste sideruten og fikk stanset bussen.Roland forteller at det i løpet av dagen vil sikres elektroniske data og video fra bussens overvåkningsanlegg.

– Ekstremt sjeldent

– Jeg har aldri opplevd noe lignende før. Det er heldigvis ekstremt sjeldent at slike ting skjer. Dette kunne fått fatale konsekvenser og vi er glade for at politiet fikk stoppet bussen etter kort tid, sier han.

Bussjåføren som fikk frastjålet bussen, skal avhøres som et ledd i etterforskningen av saken.

– Etterforskningen vil avdekke hele hendelsesforløpet. I etterkant vil vi gå en runde for å se om vi burde sette inn tiltak, forteller Roland. Han ønsker ikke å gi ytterligere informasjon om hendelsen av hensyn til etterforskningen.

Tilsto alt

Mannen som ble pågrepet etter jakten er onsdag morgen avhørt.

– Han har forklart seg greit. Han har lagt kortene på bordet og tilstått alt han var mistenkt for, forteller jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Jørgen Henriksen.

Mannen på 29 år er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand, uaktsom kjøring og for å ha unnlatt å stanse for kontroll. Det ble tatt utvidet blodprøve av ham etter pågripelsen.

– Politiet er kjent med mannen fra tidligere, uten at jeg vil gå i detalj om hvordan. Nå vil han bli vurdert av helsepersonell før han blir dimittert, forteller Henriksen.