— Alt trenger ikke å bli lagt til bykjernen i Mandal, sa Janne Fardal Kristoffersen under mandagens arbeidsmøte mellom kommunene i Lindesnes-regionen unntatt Åseral.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Det utredes for tiden en rekke alternativer til kommunesammenslåinger landet over. I Lindesnes-regionen utreder Lindesnes sammenslåing med Lyngdal og Farsund. Audnedal utreder kommune sammen med Hægebostad og Åseral.

Og et alternativ kan være Audnedal, Marnardal, Lindesnes og Åseral. — Vi har laget en styringsgruppe mellom disse fire kommunene. Jeg opplever en storkommune mellom disse som absolutt realistisk, eventuelt kun med Mandal og Lindesnes, sier mandalsordfører Tore Askildsen. De har vinteren på seg til å komme fram til om det er realisme i en slik storkommune.

Mandagens arbeidsmøte var gruppens første med ulike tema. Blant annet var altså Lindesnes-ordføreren opptatt av distriktene.— I en storkommune er det viktig å legge aktiviteter til bygdene, både næringsutvikling og kulturarrangement, sa Kristoffersen. Hun mener at spesielt den oppvoksne generasjonen ikke er opptatt av avstander og er mobile.

Askildsen sier at innen 31. mars vil det bli sendt ut et forslag om kommunesamarbeid til høring.