Gratulerer med LOS-fondets ildsjelpris. Hvordan er det ute i skiløypene i Høgås-området?

— Forholdene er fine, med en meter snø. Det er litt bløtt, men jeg kan aldri huske så fine skiforhold i desember noen gang som nå. Har vært ute i tre timer nå og kjørt opp 2,5 mil løyper. Etter hvert vil vi kunne tilby 100 kilometer flotte skiløyper.

Hvor mange kilometer skiløyper kjører du i året?

— Det er umulig å si, men jeg har i alle fall kjørt 800 turer til Himmelsyna i de årene jeg har kjørt skiløyper. Jeg har kjørt 105 timer i desember i år. Jeg har godt og vel 1300 dugnadstimer i året for Otra IL. 1000 av disse i løypene.

Hva slags fasiliteter har Høgås skianlegg å by på?

— Utbyggingen startet for alvor i 1999 da vi fikk Norgescup i langrenn der i 2000. Nå bruker mellom 10.000 og 20.000 mennesker anlegget hvert år, avhengig av hvor mye snø det ligger ved kysten. Vi har sju kilometer lysløype, 8 kilometer lang løype for funksjonshemmede der de kan bruke kjelke og staver, snøkanonanlegg, skileikområde, akebakke, slalåmbakke, skitrekk og en 20-meters hoppbakke. I tillegg har vi milevis med oppkjørte skiløyper.

Du har vært leder av skigruppa i Otra IL i Evje og Hornnes siden 1991 og vært trener siden 1989 i samme klubben. Hva er det som driver deg?

— Det er en livsstil. Jeg har glede av å hjelpe andre til komme i form og bevare helsa. Jeg har vært trener rundt omkring i landet i 40 år, helt siden jeg var 16 år og var skitrener i Sirdal.

Hva slags bakgrunn har du?

— Jeg er kaptein med 24 år i Forsvaret, derav 18 år som idrettsoffiser. Jeg har trenerutdanning fra Norges Idrettshøyskole og har også den høyeste langrennstrenerutdanningen innen Norges Skiforbund. Jeg jobbet ved Evjemoen i 1979 til 1981 og fra 1989 til «the bitter end» i 2003. Hva slags trening er det du gir sambygdingene dine?

— God gammeldags styrketrening som alle kan ha nytte av.

Går du mye på ski selv?

— Det blir det liten tid til, dessverre. Men jeg liker det veldig godt.

Andre hobbyer?

— Det blir det lite av, men å være bestefar, litt fisking og friluftsliv kan vel kalles en hobby det også.