SØGNE: Faag Skeie, som ble alvorlig skadet i en ulykke i april 2001, 21 år gammel, fikk 23 prosent av de i alt 1576 stemmene. På plassene bak ham kom Inger Grethe Lia Staalesen, Frank Solås og Arnfinn Håverstad.

— Kjempemoro, vi har jobbet i snart 12 år med denne saken. Prisen er inspirerende både for Tommy og teamet rundt ham, sier hans mor, Marianne Trydal Skeie, på vegne av prisvinneren.

- Hvordan reagerte han selv på prisen?

— Han ble veldig stolt. For ham handler dette om å bli godtatt som et menneske, og at folk forstår at han er tilbake, sier Trydal Skeie.

Etter ulykken har foreldrene stått last og brast med sønnen for å gi ham best mulig behandling for de omfattende skadene han ble påført. I 2006 opprettet moren Marianne Trydal Skeie "Team Tommy" som sørger for pleie, omsorg og opptrening for sønnen. 11 år etter ulykken er føttene hans nylig operert, slik at han igjen kan stå på beina. Akkurat nå er det viktigste å trene opp igjen musklene etter mange år i rullestol. Målet er klart: Å komme i ordinært arbeid.

— Vi opplever stor framgang nå. Tommy har vært på Varodd industrier, men hans største ønske nå er en arbeidsgiver som vil ta samfunnsansvar og gi ham en jobb, sier Marianne Trydal Skeie.

Den kommunale prisen ble overrakt av Christian Eikeland, leder av tjenesteutvalget i Søgne kommune, og foruten heder og ære består prisen av et gavekort på 1000 kroner, en vase og boka "Ikkje te å tru".

Det er sjette gang lokalavisen Søgne og Songdalen Budstikke arrangerer avstemningen som leder fram til årets navn i Søgne. Tidligere prisvinnere er Marit Schaldemose (2007), Nora Hope (2008), Tore Løvland (2009), Floke Bredland (2010) og Kjetil Thortveit (2011).