Tre dager etter 0-1 i Molde måtte Sevilla dermed tåle et nytt bortetap. Det var imidlertid gjestene, som ikke har vunnet i Barcelona siden 2009, som tok ledelsen i kveldskampen, og serielederen måtte jobbe hardt for seieren.

Lionel Messi utlignet med sitt tiende mål på de siste sju kampene før hvilen. mens Gerard Pique scoret vinnermålet tre minutter ut i annen omgang.

Resultatet betyr at Real Madrid ligger tolv poeng bak Barcelona, som har vunnet den spanske eliteserien tre av de siste fem sesongene. Atlético Madrid slo Real Madrid 1-0 lørdag og er fire poeng foran byrivalen.

Som ventet hadde Barcelona ballen store deler av kampen på Camp Nou mot Sevilla, men det var bortelaget, som slo ut Molde av europaligaen, som fikk den første sjansen da Timothée Kolodziejczak avsluttet over fra kort hold. Deretter traff en Barcelona-corner stolpen, før Luis Suárez dundret returen i tverrliggeren.

Kampens første mål kom da Sevillas Vitolo fikk stå aldeles alene innenfor 16-meteren og omsette et innlegg i nettmaskene med en volley. Et kvarter før pause utlignet Lionel Messi med et frispark i krysset. (©NTB)