Ifølge meteorologen vil de som tilbringer vinterferien på Hovden få en god uke, med mye sol og lite vind. Foto: JIM RUNE BJORVAND

— Vinterferien får en grå start. Det er noe nedbør som skal passere, så helga blir nokså grå, forteller meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.

I helga vil det komme noe regn langs kysten og snø i høyereliggende strøk. Meteorologen er usikker akkurat hvor snøgrensa går, men garanterer snø på Hovden.

Lange perioder med pent vær

— Søndag ettermiddag skjer det en endring i været, da er nedbøren passert og det kommer ny frisk luft inn, sier meteorologen.

Mandag til onsdag, og kanskje torsdag, varsler Johnsen lange perioder med sol.

Det skal være mulig å sette seg i le på dagtid og nyte sola.

— Finværet treffer stort sett hele Sør-Norge, sier han, og legger til:

— Det skal være mulig å sette seg i le på dagtid og nyte sola.

Større forskjeller mellom natt og dag

Sola vil varme godt langs kysten og gi en dagtemperatur på rundt fire plussgrader. Om natta kan gradestokken krype ned mot åtte-tallet.

— Det fleste vil merke seg at det er store forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Kaldt om natta og brukbart om dagen, oppsummerer Johnsen.

Langs kysten vil det også kunne komme en del vind på dagen.

Vinterferieidyll på fjellet

Ifølge meteorologen vil de som tilbringer vinterferien på Hovden få en god uke, med mye sol og lite vind. Foto: JIM RUNE BJORVAND

— De som drar til fjellet får en ganske bra uke. Lite vind og behagelig temperaturer for denne tiden av året, forteller meteorologen.I likhet med kysten, vil også Hovden bade i sol i lange perioder fra mandag av.

— Hovden er ikke det mest utsatte stedet. Det vil bli fine dager både i skibakken og i skisporet, sier Johnsen.

Temperaturen vil ligge jevnt på mellom åtte og ti kuldegrader.

Usikker slutt

— Det kommer et lavtrykk inn over Danmark. Det er stort, og derfor er det for tidlig å si om det vil treffe Sør-Norge, sier Johnsen.

Det er spesielt usikkert nær kysten, men indre strøk går trolig klar av lavtrykket.