— Vannstanden har sunket noe. Nå ligger det jevnt med gulvet her, men vi er bekymret for værmeldingene fremover, sier administrerende direktør i Nøgne Ø, Tore Nybø.

Nedbøren fra ekstremværet Petra fylte produksjonslokalene til Nøgne Ø med vann og satt en effektiv stopper på ølproduksjonen til produsenten med slagordet, «det kompromissløse bryggeri».

— Vi var tidlig ute og klarte å redde ølen som var på tank og i produksjon. Nå må vi få hjelp av våre venner i Christianssands Bryggeri for å få tappet det, men det er jo en lang tradisjon å hjelpe hverandre i bryggindustrien når det står på som verst, sier Nybø.

El-problemer

Han sier de er urolige for hvordan produksjonen blir fremover, men at de er i gang med å legge en plan for å gå i gang med bryggingen så fort som mulig. Et hinder på veien er det elektriske anlegget på bygget samt elektronikken på utstyret.

— Vi må ha en ny hovedtavle på plass, og så må vi se hva av utstyret som fungerer når vi får tilbake strømmen, sier Nybø.

Halvmeter vann

På det verste sto vannet en halvmeter over gulvet i den gamle kraftstasjonen hvor det anerkjente bryggeriet satser.

— Vi prioriterer å få i gang selve bryggingen igjen. Det å tappe kommer i andre rekker. Vi har en buffer med varer stående. Det har leverandøren også, så vi håper å være leveringsdyktige i størst mulig grad fremover. Vi må bare gjøre det beste ut av det, sier Nybø.

- Hvordan har de siste dagene vært for din del?

— Man må sette alt i sammenheng. Da er alt dette materielle ting. Målt opp mot andre kriser i verden, har dette lite betydning: Det koster noen kroner. Vi må se på forsikringen sak for sak. Vi har en jobb foran oss, sier Nybø.