— Avtalen vi har med Malmø Utvikling er ikke til å misforstå. Arbeidet med å bygge det nye hotellet må være godt i gang neste vår, sier ordfører Tore Askildsen.

Malmø Utvikling består av BRG-gruppen (40 prosent), Kruse Smith (40 prosent) og investor Erik Tønnesen (20 prosent).

Da kulturhuset Buen ble planlagt ble det laget en avtale med denne konstellasjonen, der det heter: «Dersom utbygger ikke setter i gang arbeidet med hotellet innen tre år etter at Buen er ferdig, kan kommunen kansellerer salg av aksjene i det aktuelle eier-/prosjektselskapet».

— Det betyr konkret at det fysiske arbeidet med å bygge hotellet må være startet neste vår, da er det tre år siden Buen sto ferdig, sier Askildsen.Skjer ikke det, er han innstilt på at kommunen skal ta tilbake tomta og tilby den til andre som vil bygge hotell.

Forviklingene rundt hotelltomta oppsto for noen uker siden da investor Erik Tønnesen i et foredrag sa at Mandal neppe ville få noe nytt hotell før nye E 39 kommer, noe som vil si flere år etter at avtalefristen er gått ut.

Følge FVN Mandal på Facebook! Trykk her!

— Jeg ble overrasket over at han sa noe slikt. Avtalen er uomtvistelig og noe vi vil forholde oss til, sier Askildsen.

Må ha startet bygging

I avtalen er det spesifisert hva som må ha skjedd innen et år: «Med igangsetting av hotellet menes at en har fått igangsettingstillatelse og satt i gang de fysiske byggearbeidene for hotellets basisfunksjoner, så som ordinære hotellrom, restaurant og konferanserom».

— Det er altså ikke nok å ha planlagt å sette i gang bygging innen våren 2015, de må være godt i gang. Det er bare et år igjen så har haster det, sier Askildsen.

Brytes avtalen, vil kommunen prøve å finne andre til å bygge hotell.

— Jeg mener det må være mulig å drive et hotell innenfor ulike konsept i Mandal. Vi snakker her om en meget attraktiv plassering ved Buen og i innløpet av Mandalselva, sier Askildsen.

Kun hotell

Han mener det ikke er aktuelt med noe annet på tomten enn et hotell.

— Jeg mener Mandal tåler et signalbygg på tomten, et bygg som passer til området og som er tilpasset miljøet med Buen og broa, sier Askildsen.

Jeg mener Mandal tåler et signalbygg på tomten

Han forteller at kommunen er i dialog med Malmø Utvikling.

— De er klar over avtalen, så jeg håper det løser seg, sier

Det gjør også investor Erik Tønnesen.

— Jeg mener fortsatt at det hadde blitt mer realistisk å løse utfordringene når og hvis ny E 39 kommer. Men vi jobber fortsatt for å prøve å nå avtalefristen, sier Tønnesen.

To mulige drivere

Direktør i BRG eiendom David Reme sier det samme.

— Vi jobber hardt for å finne drivere til et nytt hotell. Vi jobber mot to slike drivere. Samtidig ser vi på konsepter for et slikt hotell. Et rent byhotell blir nemlig vanskelig å få til, vi må finne andre løsninger, sier han.

Også Reme sier de har tett dialog med kommunen.

Vi er partnere med felles interesse i å få dette løst

— Vi er partnere med felles interesse i å få dette løst, sier Reme.