Det var Jack Andersen (H) som tok opp saken under «eventuelt», det vil si etter at den ordinære sakslisten i formannskapet var ferdig behandlet onsdag.

— Administrasjonsutvalget har fått i oppdrag å sende en bekymringsmelding om biblioteket/servicetorget, sa Andersen.

Jack Andersen (Høyre) ert leder av administrasjonsutvalget i Søgne kommune, og var den som la fram personalsaken i formannskapet onsdag. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

— Der er utfordringer som må tas på alvor. 16 personer har sendt brev til formannskapet ved ordføreren, fortalte Andersen, som er leder av administrasjonsutvalget. Administrasjonsutvalget skal behandle spørsmål som gjelder forholdet mellom kommunen som arbeidsgiver og de ansatte, og har også ansvar for å bidra til en helhetlig personalpolitikk og personaladministrasjon i kommunen.

— Ut fra det som kommer fram i brevet må det tas grep, fremholdt Andersen overfor de andre medlemmene i formannskapet, samt rådmann og ordfører.

— Her må det vises politisk lederskap. Dette er noe som formannskapet må håndtere, sa Jack Andersen.

Lukkede dører

Ordfører Åse Severinsen slo deretter fast at siden det dreide seg om en personalsak hvor det ville fremkomme personopplysninger, måtte dørene lukkes for pressen. Etter det lukkede møtet var det total taushet om saken.

Den eneste kommentaren Fædrelandsvennens journalist fikk på sine spørsmål, var «ingen kommentar».

- Dette er en personalsak, og vi kommenterer ikke personalsaker, sa ordfører Åse Severinsen.

Kristian Strøm-Fladstad har i et års tid vært fagleder for servietorget og biblioteket i Søgne kommune. Brevet til formannskapet var ukjent for ham. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro, er det både nåværende og tidligere ansatte som har signert bekymringsmeldingen til formannskapet. Samtlige skal ha en tilknytning til servicetorget og biblioteket.Dette er ikke første gang det er uro ved denne avdelingen. I mars 2014 sto tre tidligere biblioteksjefer fram i Fædrelandsvennen og fortalte om et problematisk forhold til kommuneadministrasjonen.

I brevet som nå er sendt til formannskapet, skal det fremkomme opplysninger som legger ansvaret for de bekymringsfulle forholdene på øverste administrative nivå i kommunen.

Fagleder for bibliotek og servicetorg, Kristian Strøm-Fladstad, sier at brevet er ukjent for ham. Han opplyser at det er fem og en halv stilling som jobber i hans avdeling.

Strøm-Fladstad ble tilsatt i stillingen fagleder for servicetorget og biblioteket etter at Anne Wirsching sa opp stillingenog gikk tilbake til jobben som Nrk-journalist våren 2014. Wirsching var en av fem biblioteksjefer i Søgne som sluttet i løpet av en fireårsperiode.

— Må være før min tid

- Jeg har vært ansatt i denne stillingen i et års tid og opplever at vi har et godt arbeidsmiljø, sier Kristin Strøm-Fladstad.

16 personer tilknyttet servicetorget og biblioteket i Søgne kommune har levert en bekymringsmelding som er havnet på formannskapets bord. Foto: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Han ønsker ikke å spekulere i hva bekymringsmeldingen til formannskapet handler om. — Det er jo ikke første gang det er uro ved denne avdelingen?

— Det er riktig. Det har vært ulike måter å se ting på. Dette må være noe fra før min tid, sier Strøm-Fladstad.

- Er det ikke litt rart at dette kommer opp nå, da?

— Det kan man stille seg undrende til. Det er mange måter å forsøke å løse ting på. Alle er ikke like konstruktive, sier Strøm-Fladstad.