— Nå har vi denne situasjonen hvor flere tigger frivillig med hensikt å få bot og prøve tiggeforbudet i retten. Vi anser dette som en aksjon som faller utenfor det som er hensikten med tiggeforbudet, sier Arne Pedersen, sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt.

LES OGSÅ:

Flere personer har siden tiggeforbudet ble innført, forsøkt å få bot. De ønsker at forbudet skal opp i retten. Men politiet kommer ikke til å bøtelegge dem.

— Bystyret vedtok forbudet og fikk det godkjent av Justisdepartementet. Politiet har aldri vært inne og gitt råd under innføringen av forbudet, sier Pedersen.

Ønsker nasjonal lovgivning

Politimester Kirsten Lindeberg sier til Fædrelandsvennen at de har vært imot at kommunene skal ha anledning til å innføre tiggerforbud.

LES OGSÅ:

— Jeg hadde ønsket et forbud som gjaldt hele landet og ikke kun den enkelte kommunen. Det samme har flere andre politimestere sagt. Men vi må forholde oss til regelverket.

Må være oppmerksomme

- Hva er konsekvensen av at det er forskjellige regler i kommunene?

— Vi må på en helt annen måte være oppmerksomme på hvilke vedtekter som er i den enkelte kommune for å kunne håndtere det riktig. Det hadde vært lettere å håndheve regelverket hvis det var et nasjonalt forbud.