— Det hadde tatt fyr i et rom i andre etasje. Vi gikk inn med to røykdykkerlag og slo brannen ned, sier Jan Røilid ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at det ikke var folk i leiligheten der brannen startet, men at det var flere personer i den andre leiligheten i den vertikaltdelte tomannsboligen.

Nødetatene foran tomannsboligen, som er vertikaldelt. Det var ingen hjemme i delen av huset hvor det brant fredag. Det var imildertid folk i den andre delen av huset. Foto: Tormod Flem Vegge

Røykdykkere inn gjennom vindu

Det var klokka 19.08 at nødetatene ble varslet om brannen.

— Vi fikk melding om brann i en tomannsbolig i Vennesla. Vi rykket ut med to innsatslag fra henholdsvis Vennesla og Kristiansand. Vi hadde også med oss lift, sier han.

Ifølge brannsjefen gikk ett røykdykkere inn gjennom et vindu i andre etasje, og ett annet inn gjennom inngangsdøra.

— Vi fikk kontroll etter få minutter.

- Plutselig kom det et smell

Fædrelandsvennen har snakket med en beboer i naboleiligheten. Han var hjemme sammen med noen kamerater da brannen startet.

Det rykket ut enheter fra både brannvesenet i Vennesla og Kristiansand, da det tok fyr i et hus i Vennesla fredag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg spilte X-box i stua mens noen kamerater var på loftet. Plutselig kom det et smell. Jeg gikk for å sjekke om det var hos kameratene det smalt, men ingen visste noe. Så begynte noen å banke hardt på inngangsdøra. De fortalte at det brant i huset, forteller mannen, som ønsker å være anonym.

Brannvesenet ble så varslet om brannen.

— Da jeg kom ut, så jeg mye svart røyk, sier mannen.

Vet ikke årsaken til brannen

Politiet bekrefter at det har vært brann på et soverom.

Brannvesenet lempet ut ei seng og sængeklær fra soverommet, hvor det var full fyr. Her ryker det fortsatt av sengeklærne. Foto: Tormod Flem Vegge

— Det var åpne flammer da brannvesenet kom. Vi vet ikke noe om årsaken til brannen så langt, sier Bjarne Lindland, politiets innsatsleder på stedet.

- Har dere vært i kontakt med de som bor i leiligheten, der det tok fyr?

— Det jobber vi med nå, svarer Lindland ved 20.15-tiden.

- Bra at ingen var hjemme

Det er ganske store skader i rommet der det har vært fyr.

— Det var bra at ingen var hjemme og at brannen ikke spredte seg videre. Det var tross alt folk i naboleiligheten, sier Lindland.

Sentrumsvegen ble sperret av for å få plass til alle brannbilene. I tillegg var politiet og ambulanse på stedet.

Politiet dirigerte trafikken manuelt en periode.