— Vi stoppet på busstoppet i Bærum, da sjåføren sa vi måtte vente litt på grunn av en mistenkelig pakke var kommet om bord, forteller Tine Borg, som bor i Kristiansand.

— Politiet kom og sa alle måtte ut av bussen. Fire politibiler var på stedet, og de ransaket bussen, legger hun til.

Glad for tipset

Operasjonsleder i Asker og Bærum, overbetjent Marlow Grandalen, sier en bussjåfør fikk en pakke som han fikk beskjed om å levere i Kristiansand. Bussjåføren ble litt engstelig, siden pakken var myk.

Politiet var raskt på stedet og fikk avklart situasjonen. "Bomben" viste seg å være en pakke med søtsaker. Foto: Tine Borg

— Det viste seg å være en pakke med søtsaker, som skulle fra Oslo til Kristiansand. Alt ble sjekket ut og funnet i orden, forteller Grandalen.- I disse tider er også politiet veldig glad for at publikum følger med og varsler oss om ting som er mistenkelige, påpeker han.

Ble redd

Borg erkjenner at hun ble litt redd da de ikke visste hva som ventet, spesielt ettersom passasjeren fikk beskjed om å gå et stykke unna bussen.

— Politiet var veldig raskt på stedet, i løpet av få minutter. Alt gikk veldig fort, fra bussen stoppet og til alt var i orden, forteller hun.

— Jeg er veldig glad for at bussjåførene er ekstra forsiktige med tanke på hva som har vært omtalt i det siste, sier Borg.

Sunn fornuft

Daglig leder i Konkurrenten, Tom Roger Øydne, sier de er glade for at bussen ikke var et terrormål, og at innholdet ikke var hva de trodde.

— At vår sjåfør får ros for å bruke sunn fornuft, og varsle når de ser noe mistenkelig, er jeg glad for, sier Øydne.

— Nå var frykten grunnløs, men den terrorvarslingen politiet kom med tidligere, følger vår ansatte opp. Og ga beskjed når det dukket opp noe mistenkelig, tilføyer han.