OSLO/AGDER: — Notabene på Sandens i Kristiansand og Notabene på Amfi Arena i Arendal legges ned, opplyser Rune Nicolaisen, administrerende direktør i bokhandlerkjeden Notabene, til Fædrelandsvennen.

Driver videre

Tirsdag ble det kjent at Notabenes største kreditor, storbanken DNB, oppretter et selskap som skal drive 110 av 139 Notabene-butikker videre.

Det vil altså si at 29 butikker i Norge legges ned.

Onsdag forrige uke ble det kjent at bokhandlerkjeden Notabene var konkurs.

Seks butikker reddes

Det er åtte Notabene-butikker mellom Kragerø og Mandal.

Seks av butikkene reddes nå fra nedleggelse. Ifølge Nicolaisen er det en "komersiell vurdering" som er bakrgrunnen for nedleggelsen av Notabene på Sandens.

Bostyret tar avgjørelsen om når butikken på Sandens stenger.

Jobber med løsning

Trond Erik Hansen er prosjektleder i Autotech Varebørs, et firma som kjøper og selger konkursbo. Firmaet har nå kjøpt Notabene-butikken på Sandens, og jobber med å finne aktører som kan drive butikken videre.

— Hvis dette ikke lykkes, blir det konkurssalg, sier Hansen, som forteller at butikken må drives videre under et annet navn hvis en ny aktør overtar.

- Godt fornøyd med avtale

Bostyrer og advokat Håvard Wiker forteller at det er inngått en avtale om overdragelse av 110 av de 139 butikkene som er omfattet av konkursen, med selskapet Lesi AS, ifølge NTB. Selskapet er heleid av DNB.

– Det har vært stor interesse for deler av virksomheten, men avtalen som er inngått nå sikrer en langt større andel av butikkene og de ansatte enn de andre alternativene som bostyret har arbeidet med. Bostyret er derfor svært godt fornøyd med avtalen, opplyser Wiker.

1000 ansatte

Notabene-kjeden har nå rundt 1.000 ansatte i 139 butikker. Samlet solgte butikkene for 654 millioner kroner i 2011. Kjeden ble etablert i 1985. Til Drammens Tidende opplyser daglig leder i Notabene, Rune Nicolaisen, at rundt 800 av de totalt 1.000 ansatte i kjeden vil beholde jobben.