Selv om Arne Thomassen vil utrede en storkommune med Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Iveland, Søgne, Songdalen og Vennesla, mener han det er andre alternativer som er mer realistiske.

— Vi er med i den prosessen, men det er ikke til å legge skjul på at svært mange er skeptiske. Vi må ha gode svar for at vi skal bli med videre, sier Arne Thomassen (H), ordfører i Lillesand.

Han tar til orde for en sammenslåing med Birkenes så raskt som mulig.

Les også:

Birkenes

Arne Thomassen mener at Lillesand og Birkenes ikke trenger å vente på at en storkommune blir utredet. De kan slå seg sammen ved første mulighet.

Det er i 2016. > Det er ikke til å legge skjul på at svært mange er skeptiske.

— Vi samarbeider på en rekke områder, vi har felles arealer som vokser inni hverandre og vi kan få til mye spennende sammen, sier Thomassen.

Saken har ikke vært diskutert i bystyret i Lillesand, men ifølge Thomassen er flere der positive.

— Og da Lillesand-Posten gjorde en undersøkelse, var det 70 - 80 prosent som ønsket sammenslåing med Birkenes, sier Thomassen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Avventende

Mens Arne Thomassen jobber for en sammenslåing, er Birkenes-ordfører Arild Windsland (H) mer avventende.

Les også:

— Det er to sider ved denne saken. Selv om det er en spennende tanke, foregår det samtidig en utredning mellom kommunene i Knutepunkt Sørlandet, sier han.

Arne Thomassen mener det ikke er noe i veien for at de to kommunene kan slå seg sammen om to år og senere gå inn i en storkommune.

— Dette stopper ikke prosessen som foregår i Knutepunkt Sørlandet, sier han.