KRISTIANSAND: Klokken 11.55 onsdag rykket politiet ut for å pågripe en etterlyst person på en adresse i Randesund.

18-åringen hadde rømt fra sykehuset 25. mars, etter å ha blitt overført dit fra varetektsfengsling.

— Da politiet skulle foreta pågripelsen, oppstod det et basketak som medførte at begge betjentene ble skadet, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

Sparket i hodet

Den kvinnelige betjenten fikk skulderen ut av ledd, mens hennes mannlige kollega skal ha blitt sparket i hodet av den etterlyste personens ett år yngre bror.

— Begge betjentene havnet på sykehus etter episoden. Den mannlige har symptomer på kraftig hjernerystelse. Det er for tidlig å si om de vil få noen varige skader, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

- Uten hemninger

Brødrene er pågrepet i påvente av avhør.

— Vi ser alvorlig på en handling som er begått uten noen form for hemninger mot to offentlige tjenestemenn, sier Eriksen.

Den etterlyste 18-åringen er den samme som ble pågrepet for å ha truet en 17-åring med en softgun ved McDonald's i Kristiansand 22. mars. Gutten ble truet da han forsøkle å stoppe en slosskamp.

— 18-åringen blir avhørt i kveld, og lillebroren blir avhørt i morgen. Da blir det tatt stilling til hvilke tiltak som blir satt i verk overfor han, sier Eriksen.