Festplassen utenfor Sparebanken Sør Arena blir i etter søndagens hjemmekamp mot Sandnes Ulf hetende «Karstens plass».

— Det synes jeg er ærefullt, sier Karsten Johannessen, som fyller 89 år i november.

Ordfører foretar avdukning

Åpningen av plassen skjer søndag klokka 17, det vil si en time før kampstart. Ordfører Arvid Grundetjøn foretar avdukingen av skiltet mens æresmedlem og Start-speaker Per Svein Bostrøm gir bakgrunn for hva Karsten har betydd for klubben.

— Karsten er vel den sterkeste merkevaren som Start har hatt. Han var trener i en periode på tilsammen 18 sesonger, og over flere epoker, og var med på å vinne begge gullene. Og da han trente Start for siste gang, i 1996, var han 70 år! Det er veldig artig at Karsten får denne plassen, sier Bostrøm.

Eggen har fått egen plass i Trondheim

Det er ingen andre Start´ere som verken har fått statue eller plasser oppkalt etter seg før. Helt enkelt var det heller ikke å få tillatelse til det etter at Carl Viggo Akselsen, Borgar Haugland, Leif Strømme, Harald Båsland og Bostrøm begynte å jobbe med saken.

— Det måtte behandles i navnekommitéen i kommunen. Og ifølge Harald Sødal (bystyrepolitiker for KrF, red. anm) er det først etter sin død at folk får plasser oppkalt etter seg. Men vi som sto bak idéen jobbet videre, og argumenterte for at Rosenborg allerede har gitt Nils Arne Eggen sin plass. Jeg tror det bidro til et gjennombrudd, sier Bostrøm.

— Jeg hadde hørt en stund at det ble jobbet med det, men det var veldig artig da beskjeden kom, sier hovedpersonen selv.

Johannessen ble æresmedlem i Start i 1981 og fikk kongens fortjenestemedalje i 2011.