I kjennelsen fra Kristiansand tingrett vises det til at kvinnen ble påført totalt 11 knivstikk, og at det bare var tilfeldigheter som gjorde at ikke vitale organer ble rammet. 34-åringen har selv bare erkjent straffeskyld for legemsbeskadigelse med særdeles farlig gjenstand, og altså ikke for drapsforsøk som han er siktet for.

Lå nede

Fornærmede var iført ytterjakke, og dybden på flere av kuttene viser ifølge retten at knivstikkene ble påført med stor kraft. Ifølge vitneforklaringer skal 34-åringen ha hugget hardt og fort med kniven. Flere av stikkene ble påført kvinnen mens hun lå forsvarløs på gulvet.

Retten mente at det ville kunne ha skapt utrygghet i lokalsamfunnet dersom den siktede hadde blitt løslatt i påvente av en rettssak.

Politiet har opplyst at det gjenstår noe etterforskning, men håper å bli ferdige inne den nye varetektsperioden.

Pågrepet på pub

Kvinnen ble kjørt til Sørlandet sykehus i ambulanse, der det ble konstatert at hun ikke var livstruende skadet. Det oppholdt seg totalt fire personer i huset under hendelsen. Mannen ble litt over halv to om natta pågrepet av politi på en pub på Birkeland i nabokommunen Birkenes.