Storentreprenøren Veidekke har trukket seg ut av samarbeidet med de lokale investorene i Hele Gjengen AS, og selskapet Venneslaheia AS avvikles.

Men Hele Gjengen AS fortsetter sitt arbeid med å bygge ut Venneslaheia Øst, i første omgang i det nordlige området rundt Venneslaåsen, hvor det er et felt på 500 mål som ikke er avhengig av den kostbare tunnelen fra Ålefjærveien.

Med og uten

Trond Reinertsen, en av grunnleggerne av selskapet, er negativ til tunnelalternativet og kostnadene det medfører, men sier at en utbygging i nord kan skje både med og uten tunnelen.

— Selve storutbyggingen er på vent. Men området nord i Venneslaheia trenger ikke atkomst fra sør, så her kan vi bygge uavhengig av tunnelen, sier han.- Men vi er avhengig av godkjenning i kommunedelplanen, og vi går ikke videre med detaljregulering før vedtaket foreligger, sier Reinertsen, og legger til at de ønsker ytterligere diskusjoner med politikerne om hovedatkomstvei.

Dyrt

Bakgrunnen for at Veidekke trakk seg, er blant annet frykten for at tunnelalternativet vil gi for høye investeringskostnader.— Vi er opptatt av at området får en helhetlig utbygging. Ved et vedtak om etablering av tunnel vil det bli vanskelig, sier Reinertsen.