— Det har aldri skjedd før at en og samme forhandler blir best tre år på rad, sier en smilende Skoda-sjef i Norge, Kai Robert Solheim, da han med blomster- og plakettutdeling hedret forhandleren som har sørget for at Skoda i Kristiansand har en markedsandel langt over landsgjennomsnittet.

Kundetilfredshet

Men det å bli utnevnt til Årets forhandler dreier seg om langt mer enn å kunne selge mange biler. Det har i stor grad med kundetilfredshet å gjøre, noe som måles kontinuerlig, der verksted og bruktbil er like viktig som nybilsalg.

— For å gå til topps må forhandleren være god på alle felt, sier Skoda-sjefen mens daglig leder i G-Bil, Kenneth Abrahamsen blir så overrasket og stolt at han både får klump i halsen og tårer i øynene.

Stolt er han over en gjeng ansatte som i følge Abrahamsen gir alt for at G-Bil skal være best, og rørt og overrasket ble han over at det faktisk var mulig å vinne for tredje år på rad.

— Dette betyr enormt mye for oss alle på G-Bil, sier daglig leder som ofte har sagt at han elsker å konkurrere og absolutt ikke liker å tape.

Vil bli enda bedre

— Dette betyr åpenbart at vi er på rett spor, at vi gjør mye riktig. Men det betyr også at vi blir inspirert til å bli enda bedre i tiden fremover, sier Abrahamsen som ofte har fått besøk av andre Skoda-forhandlere som ønsker å lære av hvordan de gjør det i Kristiansand.

— Kan dere vinne også for fjerde gang?

— Å gå til topps for tredje gang var tøft. Å vinne på nytt blir enda vanskeligere. Men vi skal stå på for kundene våre, se fremover og hele tiden være på jakt etter nye muligheter til på bli bedre, lover Abrahamsen.

Viktig tittel

I tillegg til kvalitet i alle ledd, er økonomisk resultat også viktig for å oppnå tittelen Årets Skoda-forhandler.

— Vi får et svært hyggelig driftsresultat for 2014, smiler G-Bil-sjefen, mens Skoda-sjefen i Norge forteller at den tsjekkiske bilprodusenten for første gang produserte over en million biler i 2014. Og neste år er det 110 år siden Skoda ble grunnlagt, som dermed er en av verdens eldste bilfabrikker.