KRISTIANSAND: — Det var sannheten som kom fram i retten. Dommen i fra tingretten var lynende klar. Det forventer jeg også at den blir i neste rettsrunde, sier Geir Kåre Klomsæt.

Lastebilsjåføren fra Vinterbro er bror til kjendisadvokat Sigurd Klomsæt. Sistnevnte har vært forsvarer i svært mange drapssaker på Sørlandet. Klomsæt forsvarer blant annet baneheiadrapsdømte Viggo Kristiansen. Han er også forsvarer i tre drapssaker i Agder det siste året, i henholdsvis Mandal, Grimstad og Tvedestrand.

Skittentøysvask i retten

Sigurd Klomsæt ble i desember i år dømt til å tilbakeføre to tredeler av en familieeiendom ved Tokevannet i skogskommunen Drangedal i Telemark til faren.

Advokatens lillebror saksøkte både Sigurd Klomsæt og faren for å ha solgt familieeiendommen i strid med morens ønske. Lillebroren mente faren og broren i 2005 lurte den senile moren på dødsleiet til å overdra landstedet til Sigurd Klomsæt.

Lillebror vant

Retten sa seg enig med Geir Kåre Klomsæt i at salget måtte erklæres ugyldig. I tillegg til å måtte tilbakeføre eiendommen til faren, ble Sigurd Klomsæt dømt til å betale brorens sakskostnader med 120.000 kroner samt solidarisk ansvar med faren for saksomkostninger på 115.500 kroner i den andre rettssaken.

— Dommen er feil og jeg har allerede anket opphevelse, sier Sigurd Klomsæt til fvn.no.

— Hva mener du er feil med dommen?

- Bare tragisk

— Jeg ser ingen grunn til å prosedere den saken. Det er bare tragisk. Når man skal lykkes med å fremføre løgner og sånt, så er det bare tragisk. Og den det er mest tragisk for, er min 91 år gamle far som har hatt et helvete i jula. Så hvis du vil skrive om dette, så bidrar du bare til å gjøre det verre. Jeg vil ikke si mer, avslutter Klomsæt.

Broren har en annen versjon. Han er ikke overrasket over at saken er anket.

— Det var han som stod for løgnene i retten. Helt klart. Han satt som vanlig og banket og slo fast løgner som om det var sannheter. Han vet bedre selv, sier Geir Kåre Klomsæt.