BIRKENES: — Jeg skulle lese en bok hver måned og deretter tegne og male til boken. Men jeg klarte ikke å stanse, så i stedet for 12 bøker ble det 14. Jeg begynte i september i fjor, forteller den 69 år gamle lokalkunstneren.

I helga åpner han utstilling i bankkjelleren på Birkeland, der hele bokprosjektet blir presentert. Det var et samarbeid med biblioteket på Birkeland som førte til det noe spesielle eksperimentet, der biblioteket valgte ut den månedlige boken Hansens skulle lese og male til.

— Jeg vil gjerne fortsette samarbeidet med dem, men da mer slik at jeg kan bruke tre måneder på en bok. Å gjøre alt på en måned ble et fryktelig stress, forteller Svenn Hansen.

— Flere av bildene følte jeg ikke ble slik jeg ville ha dem. To av bildene måtte jeg male om. Men likevel, det har vært et gøy prosjekt. Jeg er jo gammel reklametegner og har 20 år bak meg som tegner på Kristelig Pressekontor. Dette bokprosjektet lignet litt, men ble altså litt mer stressende, sier Hansen.

En av de sterkeste historiene han tegnet og malte var fra boken "Ta vare på mamma", en bok skrevet av Shin Kyong Sook. Mamma var senil og skulle til hovedstaden i Sør Korea for å besøke sønnen. På togstasjonen myldret det av folk og hun kom bort. Familien fant henne aldri igjen. Bare skoene.

— Mens de leter snakker de mye om hvem hun var og hva hun gjorde. Hun var usynlig da hun levde, men ikke da hun ble borte. Jeg malte et bilde med usynlige sko og svevende sommerfugler. Motivet til tegningen hentet jeg fra stasjonen der det vrimlet av folk, forteller Svenn Hansen, som håper publikum vil like serien av bilder og tegninger fra bokprosjektet.