FRA BOKA: Bildet er tatt under kommunevalget i 1967 i Laudal. Ved bordet sitter Astrid Helle og Gunnar Nordstrøm. De to ser etter at alt går riktig for seg når Jørgen Laudal og Gunstein Tjomsland avgis sine stemmer. Foto: MINNEBOKA 2
FRA BOKA: To av brannbilene triller ut fra brannstasjonen i Mandal i 1969. Foto: MINNEBOKA 2

MANDAL: : — Ja, det blir spennende å se. Den første Minneboka, som kom i fjor gikk ut i høyt tempo, smiler Aage A. Wilhelmsen og Knut Lindseth. Sammen med journalist Geir Nerhus i Lindesnes avis har de lansert den nye bildeboken, basert på tidligere gjengitte foto i lokalavisens populære spalte "Minneboken".

Ikke nytt opplag

Oppfølgeren som inneholder 275 bilder, er denne gang trykket i 1500 eksemplarer. Fjorårets suksess på 1000 eksemplarer ble revet ut av hyllene i all hast før julesesongen, og trolig vil mandalittene også sikre seg oppfølgeren.

— Men noe nytt opplag av den første utgaven kommer ikke, fastslår Aage og Knut.

Kjenner igjen

Minneboka 2 er også en ren bildebok, med et rikt utvalg av lokale bilder fra Mandal og hele distriktet rundt. Bildene spenner fra tidsrommet rundt 1880-årene og hundre år framover, og Geir Nerhus har stått for utvelgelsen fra avisens arkiv.

— Der er det rundt 3000 gamle bilder, så vi har godt grunnlag for å lage ei ny bok. Om den kommer får vi se på, smiler Knut lurt. Aage har som tidligere laget teksten til bildene, mens tidligere museumsbestyrer Knut har kvalitetssikret og gitt utfyllende tekster, og flere steder tilføyd eksakte opplysninger.

— Bøkene er populære fordi de er lokale. Her kjenner folk igjen både menneskene og motivene, mener Knut.