VENNESLA: — Veldig flott prosjekt. Nå skal vi og byggekomiteen arbeide med detaljene og komme med et anbefalt forslag. Det kan komme en del endringer, sa park- og idrettsjef Jürgen Orf da han offentliggjorde tegningene torsdag formiddag.

Da han begynte i Vennesla kommune i 1975 var det allerede snakk om at den svømmehallen fra 1965 var for liten. Men 12,5 meters-bassenget har altså overlevd inntil nå.

— Vi er stolte over at vi har vedlikeholdt det godt i mange år, men vi er enda mer stolte over de planene vi nå legger fram, sier Orf, som har vært både i Danmark og Froland sammen med byggekomiteen for å lære om moderne svømmehaller.

Varmtvannsbasseng

Svømmehallen planlegges reist i tilknytning til Venneslahallen. Et nytt 25 ganger 15,5 meters basseng skal bygges. Det gamle bassenget skal opprustes og bli et permanent varmtvannsbasseng for revmatikere og andre grupper. Badeanlegget skal også inneholde boblebad og et mindre basseng for småbarn.

— Det er et stort prosjekt, og vi legger også opp til store åpne arealer, som vi kaller sosiale områder. I tillegg skal Venneslahallen oppgraderes og Vennesla ungdomsskole bygges om og ut. Totalt snakker vi om cirka 86 millioner kroner. 71 millioner er rammen fra politikerne. Resten er spillemidler fra staten, forteller Jürgen Orf.

Svømmehallen er beregnet til 55 millioner kroner

Oppgradering av idrettshallen til 11 millioner kroner

Ungdomsskolen til 20 millioner kroner

Ordfører Torhild Bransdal hadde ikke sett planene torsdag ettermiddag, men hun liker det hun hører.

— Dette er et svært etterlengtet prosjekt i Vennesla. Behovet er stort. Hva kommunestyret vil si om detaljene i prosjektet, er altfor tidlig å ta stilling til. Prosjektet ligger inne i budsjettet fra neste år, sier hun.

Dagens lille svømmehall har hatt 24.000 besøkende i året. Park- og idrettsjef Orf sier det nye anlegget vil bli besøkt av rundt 75.000 mennesker i året.

Stupeanlegg?

— Det vil skje hvis vi lykkes med en god familieprofil. Det er sentralt for oss å skape et badeanlegg som folk virkelig vil trives i. Men jeg understreker: Det er ikke et badeland vi bygger, det er et svømme- og badeanlegg. Stupeanlegg er ikke med i planene nå, men vi ser også på den muligheten. Det avhenger en del av spillemidlene, sier Orf.

I arkitektfirmaet Egerdahl og Nordbø AS sine skisser er også uteområdene rundt hallen og skolen vesentlig endret, blant annet med nytt veimønster.

— Det hadde vært moro og fått til de uteområdene vi ser på tegningene, men det krever egen reguleringsplan og kanskje egne bevilgninger, sier Jürgen Orf.