- Jeg vil synliggjøre de usynlige. Dette er mine venner, og jeg finner meg ikke i den behandlingen mange av dem utsettes for, sier presten fra den ortodokse menigheten i Greipstad, Christoforos Schuff. Her sammen med Lily Miclescu (t.h.) I bakgrunnen skimtes Sandra Miclescu. Foto Sondre Steen Holvik
- Jeg vil synliggjøre de usynlige. Dette er mine venner, og jeg finner meg ikke i den behandlingen mange av dem utsettes for, sier presten fra den ortodokse menigheten i Greipstad, Christoforos Schuff. Her sammen med Sandra Miclescu (t.v.) og Lily Miclescu. Foto Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: "Min venn" står det på et lite skilt, som peker på kvinnen ved siden av.

— Jeg vil synliggjøre de usynlige. Dette er mine venner, og jeg finner meg ikke i den behandlingen mange av dem utsettes for, sier presten fra den ortodokse menigheten i Greipstad, Christoforos Schuff.

En periode fremover kommer han til å sitte sammen med tiggerne på gata i Kristiansand. For å vise at han bryr seg, og markere at han ikke finner seg i hetsen mange tiggere utsettes for.

Trakassering

— Jeg har opplevd flere som slår. Andre sier stygge ting, sier Lily Miclescu, som sitter ved siden av Schuff når Fædrelandsvennen kommer forbi.

Andre tiggere forteller om spytting. Men det verste de har opplevd så langt, er da de fikk alle tingene sine under broa tent på om kvelden den 19. mai.

Christoforos Schuff har brukt mye tid med romfolkene fra Romania. De er ortodokse kristne. På gaten kalles han bare "Padre".

— De har blitt vennene mine. Jeg har invitert dem hjem. Vi har spist sammen, og de har lekt med barna mine. Når jeg ser hvordan de behandles av enkelte her i gatene, blir jeg opprørt. Noen vil ikke se på dem. Noen sier stygge ting, sier Schuff.

Vil ikke forby tigging

Onsdag skal Justiskomiteen etter planen avgi innstilling om lovforslaget fra Frp om å forby tigging.

— Hva tenker dere om dette lovforslaget?

— Kanskje det vil endre folks holdninger til oss. Jeg vet ikke, sier Lily Miclescu.

— Jeg tenker det er underlig med alle de politiske partiene som er opptatt av den kristne kulturarven. I mitt trosperspektiv er det viktig å se hvor utfordrende Jesus var i forhold til å hjelpe de fattige. Det er mange nyanser i forhold til hele problematikken med tigging og fattigdom. Men å forby tigging ved lov er slettes ingen løsning på problemene, sier Schuff.