AGDER: I morgentimene tok det til å snø kraftig flere steder i Agder. Klokka 08.45 sendte Meteorologisk institutt ut et OBS-varsel hvor det advares mot lokalt vanskelige kjøreforhold i de sørligste delene av landsdelen. Snøfall og sterk vind er årsak.

LES OGSÅ: Oppdaterte trafikkmeldinger

— Det har kommet veldig mye snø på morgenen. Da vi kom på jobb klokka 7 var både E 18 og E 39 bare, men nå er det helt hvitt, forteller vaktoperatør ved Veitrafikksentralen i Porsgrunn, Svein Harald Masterød, til fvn.no ved 9.30-tiden.

Alle tilgjengelige brøytemannskaper skal i morgentimene være på veiene. Flere trafikanter har vært i kontakt med fvn.no og fortalt om nærmest uframkommelige veier, deriblant på hovedveinettet gjennom Kristiansand.

I morgentimene fikk fvn.no flere tips om dårlig brøytede veier i Kristiansand. I Arendal skal veiene ha vært bedre brøytet.

— Nedbøren har gitt seg noe og det det begynner å bli litt mer svar på veiene nå, sier Masterød klokka 11.45. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Mer snø

I formiddag har det snødd mest i Vest-Agder. Utover ettermiddagen kan det forandre seg.

— Akkurat nå snør det mest i vestlige deler av fylket, men vi regner med at et lavtrykk skal rundt kysten, mot Skagen og mot Scerige. Da dreier vinden mot og øst og dermed tar det seg opp med mer snø i Aust-Agder i ettermiddag, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, John Smits, til fvn.no.

I området Lindesnes fyr til Torungen kan det utover kvelden bli opp mot stiv eller sterk kuling. Kombinert med temperaturer som kan synke ned mot minus ti grader kan det bli kaldt.

Utover ettermiddag roer snøbygene seg.

— Vi regner med at det i løpet av ettermiddagen eller kvelden roer seg ned, sier Smits.

Har du tips eller bilder? SMS/MMS/ring 03811 eller mail til tips@fvn.no.