— Jeg fikk en ganske beruset russer over meg, så jeg endte selv på bakken.

Det forteller sangeren Torstein Sødal. Han er på sykkeltur fra Norge til Moldova, via Tyskland, Polen, Hviterussland og Ukraina, for å samle inn penger til en mobil kino for funksjonshemmede barn.

Russere i slagsmål

Fredag havnet han midt i et slagsmål på hotellet sitt i Warszawa i Polen. En gruppe på mellom 15 og 20 russere hadde barket sammen i et neveslagsmål i resepsjonen.

— Det er stor EM-stemning i byen, og mange turister. Kamerater fleipet, før turen, om at jeg ikke måtte komme i klem mellom russere og polakker, fordi det jo har vært en del slagsmål mellom supporterne. Da jeg kom til resepsjonen til hotellet, havnet jeg i et slagsmål med bare russere. Det var full baluba med neveslagsmål, sier Sødal.

Kuttskader

Han forteller at damene heiet på slåsskjempene, mens de kastet fulle ølglass inn i mengden.

— Det bidro til ekstra kuttskader, påpeker sangeren, som selv fikk en full russer over seg.

— Det var litt ubehagelig, men jeg skadet meg ikke. Jeg var ikke redd, påpeker han.

— Du hadde kanskje sykkelhjelm på deg?

— Neida, jeg hadde ikke det, men jeg burde nok hatt den på, ler Sødal, som understreker at det var ganske så greit å komme seg inn på hotellrommet og få låst døra.

Kronerulling

Syklisten Sødal er på en 2300 kilometer lang sykkeltur fra Norge til Moldova. Han ønsker oppmerksomhet rundt et prosjekt for funksjonshemmede barn i Moldova. Sammen med blant andre Petter Benestad, kinosjef i Kristiansand, og lokale bedrifter på Sørlandet, har han opprettet en mobil kino som gjør at 40.000 barn i Moldova kan få tilgang til kino.

— Vi har så langt fått inn 160-170.000 kroner på kronerulling. Vi er fornøyde, sier Sødal, som lørdag har en liten hviledag i Warszawa.

Kinoprosjektets hjemmeside: http://www.cinemamobil.no/