KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har mandag morgen mottatt en rekke tips fra lesere om glatte veier i kristiansandsregionen. En av dem som fikk et ublidt møte med speilblanke veier, var Dag Steinar Wathne som er bosatt på Langenes i Søgne. Mandag satte han seg på sykkelen for å sykle til Sørlandsparken. Da han startet hjemmefra var det 5 — 6 grader i lufta, men temperaturen sank inn mot Kristiansand.

- Som et speil

— Langenesveien var ok, men da jeg kom til Kjosbukta var sykkelstien som et speil. Ved Vågsbygd Idrettsplass gitt jeg rett i bakken. Jeg fikk advart et par andre syklister som kom, forteller Wathne. I situasjonen som oppstod oppdaget han ikke at han mistet en Garmin GPS fra sykkelen.

Strekningen videre til Myren gård var saltet, men ned Myrbakken var det igjen på lykke og fromme.

— Det var såpeglatt. To personer hoiet til meg at jeg måtte ta det med ro, sier Wathne som med nød og neppe klarte å holde seg på sykkelen.

Turen gjennom sentrum gikk smertefritt, men på fra Lund til Kongsgård var det svært glatt.

— Sykkelstien var så glatt at jeg valgte å sykle på gresset en del av veien. Over Varoddbroa var det greit, men resten av veien til Sørlandsparken var svært glatt, sier Wathne.

— Hva tenker du om at det ikke var strødd på sykkelstiene?

— Jeg synes det burde vært strødd med sand, sier Wathne.

- Verst i Torridal

Telefonen har ikke stått stille hos brøytesjef i Kristiansand kommune, Odd Kristiansen, mandag morgen.

— Det har vært veldig glatt mange plasser i kommunen, men verst har det nok vært i Torridal. Vi har fått flere telefoner fra folk i Gangdalen og på Høietun. Flere turte ikke kjøre ned bakkene, forteller Kristiansen.

Det har også vært noen telefoner fra beboere på Brattvollheia.

— Dette var ikke varslet, så det kom som julekvelden på kjerringa, sier Kristiansen.

Advarer mot speilglatte veier

Det er svært glatt mange steder på Sørlandet mandag morgen.

Politiet advarer bilførere mot glatte veier over store deler av Sørlandet i morgentimene mandag.

— Hovedveiene har de saltet i hele natt, men sideveiene er veldig glatte, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Like før klokken 07 hadde han fått inn melding om en utforkjøring ved Hynnekleiv i Froland.

— Vi har akkurat fått vite om utforkjøringen. Fra Kjevik og innover i landet er det spesielt glatt, opplyser operasjonslederen.

Regnet fryser

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har fått inn mange meldinger i morgentimene fra Kristiansand-området.

— Det er blitt veldig glatt i Kristiansand og omegn. Det har vært kaldt i natt, og i morgentimene har det begynt å regne. Dermed fryser regnet på bakken, opplyser vaktoperatør Svein Harald Masterød med vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at salting pågår for fullt.

- Kjør forsiktig

— Alle våre folk er ute for å gjøre tiltak. Det er spesielt sideveiene som er glatte, sier Masterød, og kommer med en klar oppfordring:

— Folk må ta det med ro og kjøre forsiktig, sier han.

En leser tipser Fædrelandsvennen om at det er underkjølt regn fra Hornnes til Mosby på riksvei 9. Klokken 05 var det svært glatt mellom Hornnes og fylkesgrensa, opplyser tipseren. Det skal også være periodevis veldig glatt på gamle E 18 mellom Ikea og Kjerlingland.

På Lillefjell i Mosby krasjet en bil i en strømboks på grunn av det glatte føret mandag morgen. Det skal også være svært glatt ved Vikeland i Vennesla.

Tips oss om kjøreforholdene der du er på nyheter@fvn.no.